Her yaştan insanın severek tükettiği patates kızartmasını yakmadan hazırlayabilmek ciddi maharet istiyor doğrusu. Bu noktada kişiler internette kaliteli bir yemek tarifi arayışı içerisinde bulunabiliyorlar. Sizler için “patates kızartması nasıl yapılır?” sorusunun cevabını hazırladık.
- Patates kabukları soyulur ve ince dilimler halinde dilimlenir.
- Yapılacak olan mutfak aletine göre fritöz veya tava içerisine yağ koyulur.
- Yağ kızmaya başladığında patates dilimleri içine atılır. (Daha önce atılması patateslerin fazla yağ çekmesine neden olur)
- Kızaran patatesler tavadan alınır.
- Sıcak servis yapılır.
- İsteğe göre ketçap veya mayonez gibi soslar tercih edilebilir.
Yağlı olduğu için diyette olan ve kilo vermeye çalışan kişilere pek tavsiye edilmeyen patates kızartması oldukça lezzetli bir yemek. Bilhassa kahvaltıda yenildiği takdirde ketçapla birebir gittiğini hatırlatmakta fayda var.