Ağda yapmak günümüzde sadece kadınlara özel bir faaliyet halinden çıkıp, erkekler tarafından da sık yapılan bir işlem haline geldi. Her traş olurken yanaktaki kılları ağda ile alan, kaşlarının arasını ağda ile temizleyen erkeklere de rastlayabilmek mümkün. Ancak ağda yapmak sanıldığının aksine zor bir iştir ve titizlik gerektirir. İşte ağda yaparken dikkat edilmesi gerekenler:
- Retinoid (bir tür a vitamini) içeren ilaç kullananların dikkat etmesi gerekir. Bu ilaçlar ile yapılan tedavi durdurulduktan yaklaşık 6 ay – 1 sene sonra ancak ağda yapılmalıdır. Bu ilaçların kullanılması esnasında yapılan ağda, ciltte çatlaklara sebep olabilir ve iz bırakabilir. Retinoid’in kişisel olarak lokal kullanılması durumunda, ağdanın ciltte hasar oluşturmaması ve ağrıya neden olmaması için 3-4 hafta önceden ilaç kullanımı durdurulmalıdır.
- Tahriş olan, güneş yanığı bulunan veya çatlak ciltlere ağda uygulanmamalıdır. Aynı seans esnasında aynı bölgeye birden fazla ağda yapmayın.
- Ağdanın cildinizi yakacak kadar sıcak olmaması çok önemlidir. Emin olmak için ağdayı bileğinizde test edin.
- Ağdanın yanlış uygulanmasından dolayı bazı yan etkiler görülebilir. Bunlar; acı, folikül iltihabı, iz kalması, pigmentasyon artışı, pigmentasyon azalması ve kıl dönmesidir.
- Ağdayı aşırı ısıtmaktan kaçınılmalıdır. Aşırı ısıtılması ağdanın kalitesini düşürür ve bu durumda ağda görevini yapamaz hale gelir. Bu durum kılların kopmasını sağlamak yerine kırılmasına sebep olabilir. Aynı zamanda aşırı ısınması ağdanın tutuşma riskini de artırır.
Gereken önemi ve dikkati verdikten sonra, sizler de başarılı bir şekilde ağda işlemini gerçekleştirip istenmeyen tüylerinizden kurtulabilirsiniz. Ancak ağdanın kalıcı çözüm olmadığını, bir süre sonra tüylerin yeniden çıkacağını da üzülerek hatırlatmakta fayda var.