Zayıflama ve Spor

Çoğunlukla kadınların bir numaralı gündem maddesi olan “kilo vermek”, gelişen teknolojiye rağmen hala bir netliğe kavuşabilmiş değil. Kimileri fitness salonlarını ziyaret ederek, kimileri ilaç kullanarak, kimileri bıçak altına yatarak, kimileri de umudu bitkisel ilaçlarda arayarak kilo vermeye çalışıyor. Ancak kişilerin bu noktada unuttukları bir şey var: spor yapmak. Evet, spor yapmak oldukça faydalı bir faaliyet olmasının yanı sıra, kalori yakma özelliği sayesinde de kilo vermenize yardımcı olur.

Diyet programlarında düşük kalori kadar etkili bir diğer faktör de spordur. Beklenen sonuçlara hızla ve sağlıkla ulaşmanın tek yolu olan spor kilo problemi olsun ya da olmasın hayatınızın parçası olması gereken bir detay. Haftada en az üç gün ve günde en az yarım saat olarak önerilen spor ile hayatınızda nelerin değiştiğini kısa sürede fark edebilirsiniz. Spor yapmaya alışkın olmayanların bu zaman aralıklarını minimum seviyelere indirerek başlamaları ve zamanla çoğaltmaları gerekiyor. Özellikle sağlığınız üzerinde olumlu etkileri kanıtlanan spor dolu bir yaşamın fiziğinizle ilgili de hatırı sayılır etkileri var.

Damar tıkanıklığı, şeker, felç, yüksek tansiyon, depresyon ve kalp kriziyle kanıtlanmış önleyici etkilere sahip spor vücutta ki yağ oluşumunu gideriyor ya da oluşmasını önlüyor. Yaşlanmayı geciktiren ve bağışıklık sistemini güçlendiren spor ile kalıcı formlar sağlayabilirsiniz. Spor yaparak sağlığınızla ilgili çok önemli tedbirler almanızın yanı sıra hayalleriniz deki fiziğe de kolayca kavuşabilirsiniz.

Sadece 40 dk yürüyerek, 15 dk tenis oynayarak, 20 dk yüzerek, 20 dk bisiklet binerek ya da 20 dk bahçe işi yaparak tam 100 kalori harcayabilirsiniz. Özellikle fazla kilo miktarı 5 kg üzerinde olanların egzersizlerini diyet programının bir aşaması olarak görmeleri ve kesinlikle ihmal etmemeleri gerekiyor. Önemli miktarlardaki kilolardan kurtulduktan sonra yaşamak istemediğiniz sağlık problemleriniz kadar dış görünüşünüzle ilgili fiziksel sarkma problemleri için de sporunuzu asla bırakmamalısınız. Sağlıklı ve formda bir hayat için sporu alternatif olarak değil ruhunuzun ve bedeninizin en önemli ihtiyacı olarak kabullenmeniz şart.

Spor yaparak sağlıklı bir vücuda sahip olabileceğiniz gibi, hayalinizdeki kas ve kilo oranına da kavuşabilirsiniz. Sağlıklı bir yaşam için spor yapmanın gerekliliği tüm uzmanlar tarafından belirtilirken, hala ne bekliyorsunuz?

Yorum yapın