Yüz naklinden sonra sakalı gürleşti

Sadece Türkiye ile yetinmeyip, tüm dünyada gündem maddesi olan ve Türkiye sınırları içerisinde bir ilk olan yüz nakli; ilk kez Uğur Acar üzerinde gerçekleştirildi. 2 ay içerisinde taburcu edileceği öğrenilen Uğur Acar’ın henüz aynaya bakmadığı, ancak geri kalan hemen her fiili gerçekleştirebildiği belirtildi. Hatta hastanın sakallarının bile uzadığını belirten yetkililer, 1-2 gün içerisinde traş olabileceklerini de söyledi. Hastanın yüzünü çok merak ettiği de tarafımıza aktarılan diğer bilgiler arasında.

”Uğur için herşey yolunda, dikişlerini de aldık” diyen Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, başı dahil sık sık duş alabildiğini ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Özkan, yüzdeki ödemin oldukça gerilediğini ve Uğur’un görüntüsünün de ilk fotoğrafından bir hayli farklı olduğuna dikkati çekerek, ”Yüz kaslarını çalıştırması için fizik tedaviye de başlanacak” diye konuştu.

Enfeksiyondan korumak için Uğur’u dışarıya çıkartmadıklarını belirten Özkan, bu nedenle ziyaretçi kabul etmediklerini, ilaçların dozu azaldıkça enfeksiyon riskinin de azalacağını bildirdi. Uğur Acar’ın yüzünü çok merak ettiğini ve aynaya bakmak istediğini dile getiren Özkan, ”(Ne zaman göreceğim) diye bizi zorlamaya başladı. O da çok uzak bir zaman değil” dedi.

Özkan, aile üyelerinin Uğur Acar’ı ziyaret etmek istediklerini ancak bunun için biraz daha sabretmeleri gerektiğini söyledi. Bu tür ameliyatların hastalar ve ailelerinin iyi hissetmeleri için yapıldığını ifade eden Özkan, Uğur’un ağabeyi Ali Acar’ın da çok mutlu olduğunu belirtti. Özkan, ”Herşey yolunda giderse 2 ay içinde Uğur’u evine gönderebiliriz” dedi.

“MUCİZE GİBİ”
Hasta Uğur Acar’ın ağabeyi olan Ali Acar kardeşinin geçirdiği operasyon yüzünden hayli mutlu olduğunu belirtti. Tıbbın ne kadar ilerlediğini gördükçe şaşırdığını söyleyen ve ailecek hastanın yüzünü çok merak ettiklerini söyleyen Ali Acar, yaşananları mucize olarak nitelendirdi. Diğer yandan yüzünü Uğur Acar’a bağışlayan hastadan alınan çift kolun nakledildiği Atilla Kavdır’ın da yoğun bakımda tedavi edildiği ve durumunun iyiye doğru gittiği aktarıldı.

Yorum yapın