Yiğit Bulut’tan İnciler

HaberTürk gazetesi köşe yazarı ve habertür tv’nin program yapımcısı Yiğit Bulut google hakkında inciler döktürmüş. Hemde ne inciler.

Hep birlikte Yiğit Bulut’un o inanılmaz Türkçesiyle google’ye isyanına kulak verelim.

Yiğit Bulut derki; google aramalarında kendisiyle ilgili arama yapıldığında daha önce internet ortamında kendisi hakkında olumsuz yazıların google tarafından bilerek, kasten öne çıkarılıyor.

Hızını alamayan Yiğit Bulut devam ediyor.

Bazı gazeteci arkadaşlar hakkında en güzel sunumların nasıl sıralandığını hep merak ederdim. Sonunda gerçeği öğrendim.

Gerçek neymiş?

Google’ye indiriyorsunuz parayı, yani veriyorsunuz reklamı sizli ilgili tüm güzel yorumlar hoppp ilk sayfada diziliyor.

Ve Yiğit Bulut adı gibi yiğitlik yapıyor.

Yokkk google kardeş sana haraç vermeyeceğim. İstediğin kadar hakkımda yalan yanlış yazılan haberleri öne çıkar benden sana tek kuruş çalışmaz…

Yiğit Bulut’un sözlerini kısaca tercüme edelim. Yiğit Bulut kısaca demek istiyorki, Dünyanın en büyük arama motoru google kendisine karşı savaş açmış. Onunla ilgili internet sitelerinde yapılan olumsuz haberleri aramalarda ön sıralarda çıkararak sözüm ona kendisini karalamaya çalışıyor. Bunuda kendisinden haraç almak kasten yapıyor.

Yiğidim, arslanım, google algoritmasından bi haberim sana biraz google arama kriterleri, ve hangi haberin hangi aramada neden öne çıktığından bahsedelim. Saçları jöleleyip TV ekranlarında her şeyi bilen adam havalarına girmekle bu işler olmuyor.

 

  1. Google dünyanın en büyük arama motorlarından biridir. Milyar dolarlık bir firma olan google kullanıcısına en güncel, en doğru en kaliteli bilgiyi verebilmek için sürekli algoritma değişikliği yaparak arama kalitesini yükseltmeye çalışır. Bunu yapmayada mecburdur. Zira tepesinde ona rakip başka rakipleri var. Liderliği onlara kaptırmamak için kullanıcılarını menun edecek arama sonuçlarını öne çıkarmak zorundadır.
  1. Google arama sonuçları “kişiye özel” manuel bir müdahaleyle sıralanmaz. Google arama sonuçları yine google tarafından yapılan bir yazılım sonuçu otomatik sıralanır. Dolayısıyla bu arama sonuçlarının kişiye özel olduğunu düşünmek google’ye bihaber olmaktır.
  1. Belli bir konuda internet sitelerinde yazılan haberler şu mantığa göre ön sıralarda çıkar. Haberin yazıldığı site google’nin gözünde otorite bir site ise, yazılan haber, verilen bilgi kullanıcıyı aldatmayan güncel bir haber ise, yazılan haber benzersiz içeriğe sahip özgün bir haber olursa google’de ön sırada çıkar….

 

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle bişey işte. Yiğit Bulut hakkında yazdığımız bu yazı Google’de ön plana çıkarsa eminim yiğit bulup yine komplo teorisi kurarak google hakkında ahkam kesmeye devam edecektir….

Yorum yapın