YENİ OSMANLI TÜRKİYESİ

Bir yeni Türkiye lafıdır gidiyor uzun zamandır.  Bir icraata bakıyorum, bir yeninin sözlük anlamına. Bir ilişki kuramıyorum doğrusu. Nasıl bir yenilikse bu?  Nasıl yenileniyorsa ülke? Yeni demek kullanılmamış olan, eski karşıtı, daha öncekilerden farklı olan, o zamana kadar görülmemiş olan demektir.

E, bakıyoruz iktidara yaptığı yeni bir şey yok. Tamamen Osmanlı modunda giden uygulamalara gönül verilmiş.  Tamam, bizim ecdadımızdır onlar. Kadir kıymet bilir, değer veririz ama artık o devirler kapanmıştır. Niye kabul edilmez, niye o günlerin özlemiyle yanıp tutuşulup davranışlar o günlerin özentisi içinde olur?  Dünyaya hükmetmiş 600 senelik bir padişahlık rejimi, yanlış idareler elinde hastalanınca önüne gelenin pis çizmelerinin altında bırakmadı mı bu güzelim yurdun topraklarını. Halk zulümun alasını görmedi mi? Yani bilindiği gibi her şey güllük gülistanlık değildi Osmanlıda.

Bu Osmanlı hayranlığı son senelerde iyice kendini gösterir oldu. Artık malum Tv dizilerden mi yoksa o dizileri paraya döndürmek isteyenlerin pazarladıkları özellikle kaftan gibi eşyalardan mı bilmem.  İçimiz dışımız Osmanlı olmuş durumda epeydir. Allah’ın kaftanı Osmanlı sevdasıyla her alanda kullanıldı. Kullanılmadığı bir alan kalmadı yani.  Eskiden özenirdim Osmanlı kıyafetleriyle 10 lira verip de bir fotoğraf çektirmeye ama inanın görünce başımın çevireceğim geliyor. Bu kadar mı olur yani?

Hadi diyelim bunlar neyse. Ya okullara Osmanlıca dersinin konmasına ne dersiniz?  Daha doğru dürüst Türkçe bilmeyen toplum ki bir kesim Kürtçe öğrenim de ısrar etmekte Osmanlıca öğrenecek.  Çok kolaydı canım. Beş buçuk yaşında okula al, Osmanlıca öğret bir de. Yani öğrenince ne olacak? Biri bize açıklasın. Yalnız makul yanıtlarla…

Memleketimizde eğitim konusu hep bir yaradır ve olan çocuklara olur. Bir zamanlar bir kredili sistem çıkarılmıştı da ne kadar zarar görmüştü yavrucaklarımız. Yazık günah değil mi bu insan evlatlarına? Onların velilerine? Yani maksat ne?  Osmanlıca öğrenmezlerse soylarını soplarını mı bilmezler çocuklarımız. O çok zor olan Osmanlıcayı öğrenirken artık Allah ne verdiyse dillerine gelmeyecek mi sanılıyor.

Ya veliler? Özellikle anneler. Artık çocuklarına Osmanlıca dersinin sınavına giderken en okunmuşundan Osmancık pirinci yuttururlar…

Yorum yapın