Yaşlı ve Engellilere Müjde

2022 Engelli maaşları ve 65 yaş aylıklarında sürpriz düzenleme…

Dünya engelliler gelişim derneği genel başkanı İslam Meral sitemize yaptığı özel açıklamalarda söyle dedi;

“AKP Hükümeti 65 yaş aylığı alan kişiler için hane geliri değil kişinin kendi gelirine bakılarak aylık bağlanacağı açıkladı ve bu yönde çalışmalar başlattı. 2022 engelli aylığı alan yüzbinlerce engelli için ise kişi başı gelir asgari ücretin 1/3 kadardır. Bu rakam 2016 yılı için 392 TL dir (bakınız:> http://engelliler.gen.tr/f7/2016-yili-2022-engelli-maasi-kisi-basi-gelir-belli-oldu-28082/ ) Engelli kardeşlerimiz derneğimize yoğun şekilde 2022 maaşı için kişi başı gelirin çok az olduğu, bu rakamın artırılması gerektiği yönünde taleplerde bulundular.

Zaten 2013 yılında çıkan yönetmelikte şimdiye kadar engelli maaşlarında kişi başı gelire dahil edilmeyen evde bakım maaşlarının 2013 yılında sonra gelire dahil edilmesiyle birlikte onbinlerce engellinin maaşı kesilmişti. Dünya engelliler gelişim derneği olarak hükümet nezdinde yaptığımız girişimler sonucu 2022 engelli maaşlarında kişi başı gelirin asgarin ücretin 1/3 ünden 2/3 üne çıkartılacağı haberini aldık. Buda 2022 maaşı kişi başı gelirin 784 TL gibi ciddi bir rakam ediyor dedi.” Meral, bu düzenlemenin 3 ay içerisinde işleme alınacağı bilgisini verdi.

İslam Meral sözlerine daha sonra şöyle devam etti. “Bizler dernek olarak hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Elbette kişisel olarak bir siyasi partiye yakınlık duyabiliriz. Ancak bizim önceliğimiz dernek olarak ilk önce engellilerin haklarını savunmaktır. İktidarda hangi parti olursa olsun biz STK olarak yapmamız gereken yapıp tüm gücümüzle engellilerin sorunlarının çözümü için hükümetlere baskı yapmaya devam edeceğiz dedi.”

Meral EKPSS atamaları için Ankara eylem yaparak sesimizi duyurduk. Bundan böylede engellilerin hangi sorunu olursa olsun elimizi taşın altına koyarak eylem gerekiyorsa eylem, baskı gerekiyorsa baskı yapmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Yorum yapın