Wii U bu sene rakipsiz

Oyun konsolları sektöründeki rekabet tüm oyun severler tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle piyasada 3 büyük olarak adlandırılan Nintendo, Sony ve Microsoft her sene itibari ile yeni ürünler ile piyasaya çıkıyor. Yalnız bu sene işler biraz farklı olacak. Nintendo şirketinin geçen sene açıkladığı ve bu sene çıkacağını belirttiği Wii U oyun konsoluna rakip eski Xbox 360 ve PS3 olacağa benziyor.

Oyun severler tarafından Wii U’nın çıkması Xbox ve PS yi hareketlendireceği düşünülüyordu. Fakat Microsoft Fransa’dan konu hakkında gelen açıklamada Xbox360’ın halen geçerliliğini koruduğu yeni model için çalışıldığını fakat bu sene çıkartılmayacağı iletildi. Aynı şekilde geçtiğimiz günlerde de Sony tarafından yapılan açıklamada PS3’ün yakın zamandaki tüm ihtiyaçları karşıladığı yeni modelin henüz piyasaya sunulmayacağı iletilmişti.

 

Bu açıklamalar sonrasında Nintendo 2012 yılındaki oyun konsol satışlarında rahatlıkla liderliği alacağa benziyor. 2 yıldır lansmanı yapılan Nintendo Wii U yapılan lansman kadar başarılı bir ürün ise rakipleri piyasaya çıksa da kolay kolay yerini teslim etmeyecektir. Microsoft’un yeni Xbox modelini 2013 yılındaki E3 fuarında tanıtması bekleniyor. Sony ve Microsoft’un aynı anda piyasaya çıkacakları da duyumlar arasında bulunuyor.

Yorum yapın