Uzun ve Dar Salonlarınız İçin Dekorasyon Önerileri

Her zaman kafanızda tasarladığınız eve sahip olabileceksiniz diye bir kural maalesef yok. Belki maddi durumunuz elvermedi, belki o an ki kişisel durumunuz yeni bir ev satın almaya müsait değil. Kiraya çıktığınız evde ise beğenmediğiniz bazı yerler olabilir. Ancak, ev sizin olmadığı için evi komple sıfırdan dekorasyon yaptırma şansınız maalesef ki yok. Bunun yerine, ufak dekorasyon ipuçları ile güzel bir ortam yaratabilirsiniz. Bu yazımızda ise, salonları uzun ve dar olanlar için birkaç dekorasyon fikri vererek, bu konudaki çekincelerinizi giderecek ve sizin için daha yaşanılır bir ortam sunmaya yardımcı olacağız.

Öncelikle, salonunuzda odak noktası belirleyin ve bu odak noktanız uzak duvarlardan birisi olsun. Kısa duvarlarınızda şömine veya olağanüstü bir manzaraya sahip bir pencere olabilir. Ancak, mutlaka ilgiyi uzun duvara verdirtmelisiniz. Bunun nedeni, dip kısımlarda duvar ilgi çekerse salonunuz daha uzun görünecektir.

Salonunuzu bütün olarak değil, farklı bölümler şeklinde tasarlamaya çalışın. Ayırdığınız bölümlerdeki dekorasyon ürünleri birbirleriyle uyumlu olsun ve salon dekorasyonunuzu bu yönde yaparak farklı bir konsept yaratın.

Dar ve uzun salonlarda yuvarlak veya kare halılar kullanmanız, odanın bu olumsuz etkisinden kurtulmasını sağlayacaktır. Halılar konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, kesinlikle yolluk kullanmamanızdır.

Salon için oturma grubu seçerken, köşe koltuk modellerinden tercih etmeye özen gösterin. Bu şekilde tercih yapmanız salonunuzu olduğundan daha geniş gösterecek ve yerden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Yemek masası olarak mutlaka cam tabla içeren modelleri tercih edin. Cam tablaya sahip olan mobilyalar, daha az yer kapladığı hissini insanlarda uyandırır. Bu yüzden, bu tarz mobilya seçmeniz salonunuzu daha geniş göstermenize yardımcı olacaktır.

Yorum yapın