Ucuz Tatil Yapmanın Püf Noktaları

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle, insanları tatile çıkma telaşı sarar. Bütün bir yılın yorgunluğu, stresi yapılacak güzel bir Tatil keyfi ile geride bırakılabilir. Tabi bunun için bir ön hazırlığın yapılması gerekmektedir. Zira haziran, temmuz, ağustos gibi aylarda tatil merkezleri oteller, moteller, tatil köyleri v.b gibi talebin fazla olması nedeniyle fiyatlarını yukarı çekerler. Peki bunun bir çözümü yokmu? Elbette var. Önceden rezervasyon yaptıracaksınız. Örneğin 2-3 ay önceden verilen uçak bileti siparişi sizi ucuz uçak biletleri arama derdinden kurtaracaktır.

Türk turistlerin önceden bilet ayırma, önceden otel odası ayırtma gibi bir kültürü olmadığından aslında çokdaha ucuza gelebilecek tatil masraflarını iki hatta üç dört katına çıkartmaktadılar. Özellikle ülkemize gelen yabancı turistler, tatil planlarını nedeyse altı ay önce planlayıp uçak biletine varıncaya kadar, konaklama v.b gibi ihtiyaçları için rezervasyon yaptırırlar. Böylece hem kaliteli hemde mümkün olan en ucuz tatil keyfini yaşamış olurlar.

Hasılı, sanılanın aksine tatil yapmak o kadarda pahalı bir şey değil. Yeterki doğru zamanı kollayıp önceden planlamanızı yapın. Üstelik bu söylediğimiz şey sadece yurt içi tatil seçenekleri için değil yurt dışı tatil seçenekleri içinde geçerli. Altın kural hep aynı. Önceden yer ayırmak. Tabi bunun için insanların tatil kültürü olması gerekmekte. Ne yazıkki Türk insanında tatil kültürü avrupa’da yaşayan insanlara nazaran çok çok geride.

Avrupalı tatil planını altı ay öncesinden planlayıp ona göe hareket ederken biz Türkler son 15-20 gün içinde planlamamızı yapmaktayız. İşte tamda bu sebepten iki ayağımızı bir papuca soktuğumuz gibi hiç gereği yokken, 200 TL ye yapılacak bir tatili 400-500 TL ye yapmak zorunda kalıyoruz.

Yorum yapın