Turist İstismarı turistlere yapılan cinsel taciz Cari Açık

Cinsel taciz; kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin kabul edilmesi olanaksız bir suçtur. Bu eylemi gerçekleştiren kişi ise kim olursa olsun mutlaka tedavi ettirilmesi gereken zavallı bir hastadır. Gün geçmiyor ki yazılı, görsel medya ve internet medyasından cinsel taciz ile alakalı bir haber okumamış olalım.

Yurdumuzda kendi vatandaşımıza yaptığımız cinsel taciz olayları tüm iğrençliğine rağmen toplum içinde bir şekilde geçiştiriliyor. Lakin ülkemize tatil veya iş amacı ile gelen yabancı turistler böyle bir muameleye tabi tutulunca maalesef ki maddi manevi başka zaralar da meydana geliyor.

Taksim’de yeni yılı ülkemizde geçirmek isteyen bir turist gurubunun yaşadığı çirkin taciz olayı üzerinden yıllar geçmesine rağmen her yeni yıla girerken tüm yerli ve yabancı basın organlarında dile getirilip, bu konuda dünya kamuoyunda olumsuz kanılar oluşturuluyor. Hatta bazı ülkelerin televizyon kanalları ana haber bültenlerinde “yeni yılı Türkiye’de geçirmek isteyenler dikkat! başlıklı haberleri yayınlıyor. Peki suç bu olayı haber yapan gazetecilerde mi? Kısmen Evet(ama kısmen). Asıl suçlu beyni ile ürolojik bölgesinin yer değiştirmesinden mütevellit bu tarz davranışlarda bulunan birkaç kendini bilmez.

Kendini Bilmezlere Çağrı!

Cari açık yani yurtdışına toplam çıkan para ile toplam giren para arasındaki fark çığ gibi büyüyor. Bu büyüme böyle devam ederse ülkemiz komşu ülke Yunanistan gibi batma eşiğine gelebilir. Cari açık dengelemenin de en iyi yolu ülkemize yabancı turisti getirtip onlara para harcatmak.

Ama kim evinde otururken izlediği televizyonda “işte sapık Türkler” yada “maganda Türkler” veyahut “tatilinizi Türkiye’de geçirecekseniz mutlaka yanınızda magandalara karşı korunmak için biber gazı taşıyın” başlıklı haberleri izledikten sonra ülkemize gelmek ister?

Yada siz eşinizle, kızınızla, annenizle gittiğiniz ve para harcayıp ekonomisine katkıda bulunduğunuz ülkede yanınızdaki bayanlara sarkıntılık edilsin ister misiniz? Şuan ya “olur mu öyle şey, ben adamı yakarım” diyorsunuz yada tahtaya vuruyorsunuz. Peki kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına nasıl yapabiliyorsunuz?

Karşıdaki istememesine rağmen cinsel ilişki yaşamak istediğini ısrarla belli eden tek yaratık vardır ki bilim adamları bu yaratığı “hayvan” olarak adlandırıyor. Biz bir şey söylemek istemiyoruz ama bilimi de susturma taraftarı değiliz doğrusu.

Herkes Aklını Başına Alsın

Siz üç kıtaya hükmetmiş bir milletin devamı olarak nasıl olurda ülkemiz vatandaşına verilen adın başına “sapık” ibaresi getirilmesine mahal verirsiniz. Özellikle namus dediğimizde mangalda kül bırakmayan beyleri ülkemize misafir gelmiş olan hanımlarında namusunu korumaya davet ediyoruz. Hem töremiz, örfümüz adetimiz gereği ülkemize “misafir” olarak gelen turistlere iyi davranalım, hem de ülke ekonomisini gereksiz olarak baltalamayalım.

Yorum yapın