Tablet Bilgisayarlar ve Özellikleri

Bilişim teknolojisinin hızla gelişmesi sonucu hemen herkesin elinde gördüğümüz, çoğunlukla gençlerin elinden düşmeyen tablet bilgisayarlar sahip oldukları harika özellikleriyle de dikkatleri üzerlerine topluyorlar. Sıradan bir PC’de yapabildiğiniz hemen her işlemi yapma imkanı sağlayan bu harika teknolojik aletler sayesinde istediğimiz e-kitabı okuyabiliyor, arkadaşlarımızla sürekli iletişim halinde kalabiliyor, hatta ve hatta server bile yönetebiliyoruz. Böyle müthiş özelliklere ev sahipliği yapan tablet bilgisayarlar hakkında yapılan bir araştırmadan kısaca bahsetmek gerektiği kanaatindeyiz.

Günümüzün en popüler ürünleri olarak karşımıza çıkmayı başaran tablet bilgisayarların güncel satış rakamlarına ait olan veriler bugün kamuoyunun huzuruna sunuldu. ChangeWave Research isimli şirketin yayınladığı verilere göre iPad %65’lik bir veri ile birlikte liderliğini devam ettirirken, ikinciliği %22’lik bir oranla Amazon Kindle Fire’ın aldığı ve üçüncülüğe ise Samsung Galaxy Tab’ın %4’lük bir oranla konumlandığını görüyoruz.

Sadece iki ay gibi kısa bir süreç öncesinde satışlarına başlanılan Amazon Kindle Fire’ın bu kadar popülerlik yaratmasının nedeni hem uygun fiyat hem de sunmuş olduğu zengin içerik olarak belirtilirken, Android’in pazardaki en büyük temsilcisi olan Galaxy Tab’ın ise %4’lük bir oranda kalması hem firma hem de Google cephesinde önemli bir sorun yarattı.

Öte yandan pazarda mevcut olarak satışlarına devam edilen tabletlerin pazar payının ise toplamda %1’lik bir pay olduğu belirtildi.

Ayrıca Google’ın yan kuruluşu olan ve mobil telefonlar için reklamcılık uygulaması geliştiren AdMod adlı firmanın 1.400 kişinin üzerinde yaptığı anket sonucu da tarafımıza bildirilen diğer haberler arasında. Anket sonucunu incelediğimiz zaman kullanıcıların çoğunlukla oyun oynamak için tablet bilgisayar kullandıkları ortaya çıkıyor.

%84’lük bir azınlığın sorulan soruya oyun oynamak için cevabını verdiği gözlenirken, %78’lik bir kesimin ise bu cihazı bilgi aramak için kullandığı açıklandı. Yapılan araştırmaya verilen kullanıcı cevaplarının ise; %74′ünün e-posta attığı, %61′inin haberleri okuduğu, %56′sının sosyal ağlarda dolaştığı, %51′inin müzik dinlediği ve video izlediği, %46′sının ise elektronik kitap okumak için internet tabletlerini tercih ettiği dile getirildi. Araştırmaya katılan birçok kişi iPad ve Galaxy Tab modelini tercih ederken, kullanıcıların azınlık kısmının diğer markaları tercih ettiği söylenildi.

Araştırma sonucunda %38’lik bir kısmın cihazlarıyla günde 2 saatten fazla vakit geçirdiği açıklanırken, %30’luk kısmın ise 1 ya da en fazla 2 saat geçirdiği dile getirildi. Tablet kullanıcılarının %82′nin tabletlerini evde kullanırken, %11′inin yolda, geri kalan %7′sinin ise iş yerinde kullandığı açıklandı.

Yorum yapın