Sahte Zeytinyağı Alarmı

Gözünü para hırsı bürümüş kişilerce piyasaya sürülen gıdaların ardı arkası gelmiyor. Son olarak “Sahte Bal” üreten firmaların tarım bakanlığı tarafından kamuoyuna afişe edilmesinden sonra şimdide gözler Zeytin Yağına çevrildi.

Zeytinyağı üreticileri, “Balda taklit bir ise bizde beş. Mutlaka önlem alınmalı” diyerek yetkilileri göreve çağırdı.
Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, “Zeytinağındaki sorun daha büyük. Balda Örneğin Ege’den giden pirina (sabun yapımında kullanılan) Antep’te zeytinyağı diye satılıyor. Bu tür şeyleri önlemek lazım. Bu sahtekarlık işleri çözülmedikçe fiyatlar da dengeye giremeyecektir” dedi.
Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tan ise bakanlığın attığı adımların olumlu olduğuna dikkat çekerek, bugüne kadar kendilerine ulaşan 117 şikayeti Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini söyledi.

Zeytinyağı üreticilerinin yaptıkları bu açıklamada sahte zeytinyağı ile gerçeği arasındaki farkı vatandaşın anlamasının neredeyse imkansız olduğunu belirterek gerçek zeytinyağı ile sahtesinin ançak labaratuar ortamında yapılan inceleme sonucu anlaşılacağını belirtiler.

Yorum yapın