ROMAN: KAFESTEKİ KALP

Kadın sorunlarını anlattığı öyküleriyle ödüller alan Kezban Şahin Taysun’un romanı Potkal Kitap Yayınları’ndan çıktı.
Taysun kitabını kadını yok sayan hazır doğrulara hazır cevaplar içeren bir roman olarak nitelendiriyor. Ayrıca kitabında sağır sessizliğe diğer bir ifade ile duyarsızlığa asılı kalmış çığlıklara tercüman olmak istediğini dile getiriyor. Kadının yüzyıllardır çaresizlikle özdeşleştirilmesine isyan ediyor. Onun önyargılarla kuşatılmış kafesten çıkıp özgürlüğüne kavuşmasını ve mutlu olmasını istiyor. Bu bağlamda Kafesteki Kalp mahalle baskısı ve toplumdaki hazır doğruların kabulü hakkında düşündüren, kadın sorunlarına odaklı özel bir roman.


Akıcı dili ve sürükleyici kurgusuyla kadın erkek, herkesin kendinden kesitler bulabileceği ülkemiz kadınının yaşadığı travmaları yüreklerde duyumsatan önemli bir çalışma. Aynı zamanda baskı, mecbur bırakılmışlık ve günah keçisi duygusuyla yaşamaya mahkûm edilen kadınların gözlerle örülü kafesteki ruh halini, kalp atışlarını okurun yüreklerine ulaştıran ve vicdanları sorgulatan olağanüstü bir roman.

Kitabın Özeti:
Gülşen, yolculuğu sırasında kendisine yöneltilen soruların yanıtlarını aramaktadır. Anılarında bir yolculuğuna çıkar ve geçmişteki o nikâha gider. Gelin, nikâh ve öncesinde karşılaştığı olumsuzlar karşısında ne yapar? Bu olumsuzlukların asıl nedenlerini bulacak mıdır? Yaşamında hep başrolde kalabileceğine inanan genç Gülşen, yaşam yolculuğunda beklemediği ölçüde kadın sıfatlarıyla karşılaşır. Yaşamın hazır doğrularının, onu çoğu zaman yardımcı rolde ve eğreti bırakışını şaşkınlıkla karşılar. Bu sırada, doğduğu yerlerin doğrularını üzerine sorgusuz kuşanmak durumunda bırakılan kadınların sessiz çığlıklarını da duyar.
Üç kadın; Gülşen, Meriç ve Emine onları yok sayan hazır doğrular karşısında nasıl davranacaklardır? Gülşen, kendisine yöneltilen zor soruların yanıtlarını bulacak mıdır?
Kafesteki Kalp okuru farklı bir yolculuğa davet ediyor.

Kitabı satın almak için TIKLAYINIZ

Yorum yapın