Özel Güvenlik Görevlilileri Hakkında Önemli Gelişme

Onbinlerce özel güvenlik görevlisinin gözü kulağı bu haberde. Yapılan açıklama onbinlerce güvenlik görevlisini dikkatini çekti. Haberin ayrınları….

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Stadyumlardan ve üniversiteden özel güvenliği çıkartacağız. Çünkü danışıklı dövüş oluyor” sözleriyle 25 binin üzerinde güvenlik görevlisinin işşiz kalabileceği belirtildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı’nın verilerine göre Türkiye’de 1513 güvenlik şirketi faaliyet gösteriyor. Bu şirketler, özel güvenlik izni olan 59 bin 498 şirket ve kuruma hizmet veriyor.
Toplam 1 milyon 17 bin özel güvenlik görevlisinden 239 bin 397’si fiilen çalışıyor.
Üniversitelerde son durum…
Özel güvenlik görevlilerinin 25 bini üniversitelerde istihdam ediliyor. Üniversitelerde ortalama 150-200 güvenlikçi istihdam ediliyor. Ortalama 150 güvenlikçiden hesap edildiğinde 170 üniversitedeki toplam güvenlikçi sayısı 25 bini aşıyor. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 326, Marmara Üniversitesi’nde 296, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde 115 güvenlik görevlisi çalışıyor. Güvenlik işinin polise devredilmesi halinde 25 bin güvenlikçinin işsiz kalacağı belirtiliyor.

‘Stadyum ek gelir kapısı’
Hafta içinde görevli oldukları işyerlerinde çalışan özel güvenlik görevlileri hafta sonları da spor müsabakalarında görev alarak ek gelir imkanı buluyor. Büyük maçlarda her stadyumda 700-800, derbilerde ise 900-1200 güvenlik görevlisi çalışıyor.
Tüm Özel Güvenlik Dernekleri Federasyonu Başkanı Bülent Perut, stadyum ve üniversitelerden özel güvenlikçilerin çıkartılması halinde üniversite çalışan güvenlik görevlilerinin işsiz kalacağını, stadyumda çalışanların da ek gelirden mahrum olacağını söyledi. Perut, şöyle konuştu:
“Bugün özel güvenlik sertifikalı 1 milyondan fazla, özel güvenlik kimlikli yaklaşık 600 bin kişi var. Yine maalesef bunların yalnızca 240 bini iş bulup çalışmaktadır. Şu anda özel güvenlik sektörü sıkıntılar içerisindedir. İstihdama bu kadar katkı veren vermeye hazır olan ve suçla önleyici hizmet olarak mücadele eden özel güvenlik sektörü devletimiz tarafından desteklenmelidir.”

Yorum yapın