N.Ç Davası

Son günlerde neredeyse tüm çevrelerde büyük bir tepkiyle karşılanan N.Ç davasına tepkiler artarak devam ediyor.

Yargıtay 13 yaşındaki N.Ç nin kendi isteğiyle sanıklarla birlikte olduğu kararını onaması ve ardından yapılan “vicdanen rahatız” açıklamaları bu tepkileri dahada artırdı.

N.Ç Davası

Soru 1: 13 Yaşındaki bir çocuk doğru-yanlış / iyi – kötü gibi kavramları tam olarak birbirinden ayırabilir mi?

Soru 2: Bu kararı verenlerin çocuğu N.Ç durumunda olsa yine aynı kararı verir ve viçdanen rahat olurlarmıydı?

Soru 3: N.Ç Davasında verilen karardan rahatsız olduğunu söyleyen Başbakan, Cumhur Başkanı, ve diğer üst düzey yetkililerin rahatsız olduklarını söylemek yerine var olan kanunları ivedilikle değiştirip kamu vicdanını yaralayan bu haksız durum karşısında net bir tavır almaları gerekmezmiydi?

Bu karar bir anlamda tecavuzün meşrulaştırılması anlamına gelir. Ve dahada korkuncu tecavuz edilen kişinin yaşı küçükte olsa değişen bişey olmayacak…

Dünyanın gelmiş geçmiş bütün dinleri, genel hukuk anlayışı, toplum ahlakı ve kendisine insanım diyen herkes tecavuzü suçların en büyüğü olarak görür. Bu suçu meşrulaştıracak kararlar vermek ilerde sosyal anlamda toplum vicdanında derin yaralar açar..

Hükümeti, muhalefeti gelin hep birlikte el ele verip kanunlarda gerekli düzenlemeyi yapıp taş devrinde bile olmayan bu yanlış kanunu düzeltin…

Yorum yapın