Mutlu evliliğin sırları

Toplumun çekirdeği olarak nitelendirebileceğimiz, ciddi bir müessese olan evliliği daha mutlu bir hale getirmek hemen her çiftin hayalini süsler. Bir ömrü birlikte geçireceğiniz insanla daha iyi anlaşabilmek, daha mutlu anılara ev sahipliği yapmayı kim istemez ki ? Evet, mutlu olmak ve mutlu etmek için evleniriz. Evlilik boyunca mutlu olmak istiyorsanız, sizler için hazırlanan bu reçeteyi harfiyen uygulamanız yeterli olacaktır. Yazıdan yeni evli çiftler ve evlenmeye hazırlanan gençlerin faydalanacağı kanaatindeyiz.

Kişiliğinizi Doğru Analiz Edin…
Kendini tanımayan insanın, başkasını tanıyabilmesi mümkün değildir. Kişilik özellikleriniz nedir, kendinizde olumladığınız ve olumlamadığınız yönleriniz nelerdir, sosyal bir insan mısınız yoksa yalnızlığı tercih edenlerden mi? Öfkelerinizi ve mutluluğunuzu neler besler? Hayattan ve evlilikten beklentileriniz nelerdir? Evlilik kararı almadan önce kendinize tutacağınız ayna, evliliğinizde ne kadar mutlu olup olmayacağınıza da ışık tutacaktır.

Karşı Tarafı Objektif Değerlendirmeye Özen Gösterin…

Hiç kuşkusuz, hiç kimse aşık olduğu kişiye objektif bakamaz. Sevdiğimiz insanlara karşı daha hoşgörülü oluruz. Aşkın, insanda görme kusuru yarattığını biliyoruz. Evlendikten sonra, hayal kırıklığına uğramamak için, karşı tarafın kusurlarına odaklanın ve kendinize şu soruyu sorun; “Onu tüm kusurları ve eksi yönleriyle kabul edebiliyor muyum?” Yanıtınız “evet” ise, evlilikte çok fazla hayal kırıklığı yaşamayacaksınız demektir.

Olayları Büyütmeyin…

Evlilik bir yaşam tarzıdır ve bu yaşam biçiminin içinde tartışmalar kaçınılmazdır. Eşinizle aranızda tartışma yaratan olayları büyütürseniz, altından kalkamazsınız. Her yeni başlayan güne, dündeki sıkıntıları eklerseniz, hayatınız cehenneme dönebilir. Eğer, en küçük olayları bile büyütme huyunuz varsa, bu yönünüzü törpülemeye özen gösterin.

Eşinizin Davranışlarına Algıda Seçicilik Yapmayın…

Mükemmel insan var mıdır? Siz mükemmel misiniz? Hatalar, kusurlar insan içindir. Eşinizin her olumsuz davranışına odaklanır ve onun sürekli olumsuz yanlarını görmezden gelin.