Microsoft’un hedefi sahte halo sitesi oldu

Bilgisayar ve konsol oyunları sektörü gittikçe artan ilgi sebebi ile kazanç olarak çok yüksek rakamlara ulaşmaktadır. Bu rakamların büyüklüğü oyun sektöründe birçok para kazanma fikrini de beraberinde getiriyor. Bizlere gelen duyumlara göre Microsoft oyun dünyasında özel hayranları olan ve xbox360’ın en çok satan oyunlarından olan Halo’nun sahte internet sitesini mahkeme kararı ile kapattırmış.

Geçtiğimiz haftalarda önde gelen teknoloji sitelerinden olan shitdelete.net tarafından yapılan sahte davetiye haberinin ardından gelen duyumlara göre Microsoft Halo4beta.net adresini telif haklarını göstererek kapattırmış. Dünyada birçok oyunun sahte siteleri olmasına rağmen Microsoft’un Halo üzerine yoğunlaşması gönderilen sahte davetiyeler nedeni ile olduğu tahmin ediliyor. Bilişim suçları ile organize olarak çalışan Microsoft sahte davetiyelerin Halo4beta.net adı ile yayında olan site tarafından gönderildiğini öğrendikten sonra sitenin telif haklarına zarar verdiği ve sahte davetiye gönderdiğini öne sürerek anında kapatma kararı aldı.

 

Özellikle ABD’de birçok hayran kitlesine sahip olan Halo4 yakın zamanda beta olarak oyun severlerin karşısında olacak. Bu nedenle herhangi bir karışıklık olmaması için Halo4beta sitesini kapattıran Microsoft’un bundan sonrada özellikle telif hakları elinde olan oyun ve yazılım sitelerini kapatacağı düşünülüyor. Microsoft’un attığı bu adım yakın zamanda oyun alan adı alıp hit kazanmak isteyenlere bir uyarı niteliğinde olmuş.

Yorum yapın