Mevsim değişiklikleri gribe davetiye çıkarıyor

Havaların soğuması, okulların açılması ve toplu taşıma araçlarında geçirilen vaktin uzaması enfeksiyonların görülme sıklığını da artırıyor.

Havaların soğuması, okulların açılması ve toplu taşıma araçlarında geçirilen vaktin uzaması enfeksiyonların görülme sıklığını da artırıyor. Medipol hastanesi’nden dr. Hale handan sarıkaya; Hususiyetle grip, bronşit ve zatürre gibi hastalıklara, kapalı alanlarda daha ziyade vakit geçirdiğimiz soğuk havalarda daha sık yakalandığımızı bildiriyor.

Bolca sivi
Sarıkaya mevsim değişikliğine bağlantılı olup gelişen hastalıklarla alakalı şunları söylemekte: “bunun en önemli nedeni; ısı farkıyla kişinin zayıflayan bağışıklık sisteminin bakteri ve virüs enfeksiyonlarına açık hale gelmesidir. bu durum en çok yaşlıları ve çocukları etkilediğinden, risk grubundaki kişilerin; uyku ve beslenmelerine dikkat etmeleri, bol sıvı tüketmeleri, sigara içmemeleri ve kalabalık ortamlarda çok sık bulunmamaları önerilir. mekanların iyi havalandırılması ve mevsime uygun kıyafetlerin seçilmesi de önemli… ” sarıkaya; şeker, böbrek, kalp ve akciğer rahatsızlığı olanların ise ekim-kasım aylarında kesinlikle grip aşısı yaptırması lazım olduğunu söylemekte.

Alerjİsİ olanlar bu aylar içinde sik duŞ alsin
Dr. Sarıkaya; Sonbaharda alerjik hastalıklara sıkça rastlandığını belirtip, “alerjik riniti olanlar sık duş almalı, eve girildiğinde eller ve yüz iyice yıkanmalı, kıyafetler dışarıda kurutulmalı, ayakkabılarla eve girilmemeli” diye konuşuyor.

Yorum yapın