Marmara Adası gezilecek yerler ve Ulaşım

Marmara Adası Hakkında

Marmara Adası Balıkesir iline bağlı bir ada olup, Marmara Denizi’nde bulunan en büyük adalardan birtanesidir. Ayrıca adayla aynı adı taşıyan ilçesinin merkezide olan ada bir çok turist çekmekte ve bu bölgeye ciddi bir hareketlilik sağlamaktadır. Marmara Adası adı eskiden beri işletilen mermer ocaklarından gelmektedir.

Marmara Adasına Ulaşım

Adaya ulaşmak için çeşitli alternatifleriniz bulunmaktadır. Marmara Adasına isterseniz İstanbul tarafından deniz otobüsü ve gemi ile isterseniz de Tekirdağ ve Erdek tarafından motorlarla ulaşım alternatiflerini deneyebilirsiniz. İstanbuldan gelenler için http://www.ido.com.tr/ veya Tekirdağ’dan gelenler içinse seyhan4.com webadresleri sefer saatleri hakkında size yardımcı olacaktır.

Gezilecek Yerler

Ada’nın büyüklüğü elbetteki gezilecek yerlerinde çok olmasını sağlamaktadır. Marmara Adası’ndaki köyleri gezebilirsiniz. Eskiden çok güzel şarap bağlarının ve zeytin bahçelerinin olduğu Gündoğdu köyü ilk tercihiniz olmalı. Eşsiz doğası ile size eşsiz dakikalar sunacaktır. Şarap bağları ve zeytin bahçelerinin artık olmaması ise yeni sakinlerinin balıkçılığa önem veren bir topluluk olmasından kaynaklanmaktadır. Eski Rum evlerini seviyor iseniz Asmalı Köyü ise beklentilerinize cevap verecektir. Zira evlerde duvarlarında bulunan resimler hala görülebilmektedir. Uzun yıllardan günümüze kadar uzanan çınar ağaçlarıyla ünlü Çınarlı Köyünü de gezebilirsiniz. Bu köyde Rumlar zamanında şarapçılık ile ünlenmiş şimdilerde ise balıkçılık geçim kaynağı olmuştur. Bu köyü tatil amaçlı geliyor iseniz tercih etmeniz yararınızadır. Ayrıca Saraylar’da bulunan açık hava müzesini gezebilirsiniz.

Nerede Kalınır?

Marmara Adası’nın büyüklüğünden dolayı günübirlik değil sindirerek konaklayarak gezmek istiyorsanız sizlere tercih edebileceğimiz pansiyon ve oteller şunlardır.

  • Aba Otel
    Kadıoğlu Pansiyon
    Dostlar Pansiyon
    Mola Motel

Bu oteller adanın bilinen otelleri olup gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız yararınıza olacaktır. Bu şekilde olası bir yer bulamama sorununu çözerek rahatça konaklama imkanına sahip olabilirsiniz.

Yorum yapın