Makul fiyata tatil seçenekleri

Yerli turistler üzerinde yapılan araştırmalara göre ülkemizin cennet olduğunu düşünen birçok tatilci tatile gidebilmek için en ekonomik tatil yerleri konusunda araştırmalar yapıyor. Sadece en ekonomik tatil yerleri değil en ucuz oteller de araştırılan konular arasında gözüküyor. Birçok yayıncının yaptığı anketlerde Antalya ve bodrum araştırılan turizm bölgelerinde önde geliyor.

En ucuz oteller ve en ekonomik tatil yerleri olarak bilinen tatil bölgelerinin genel olarak yabancı turistlerin akınına uğraması dikkat çekiyor. Aslında yerli yada yabancı ayrımı yapmadan tüm turistler en ucuz oteller de kalmak isterler. Sonuç olarak maddi imkanların sınırlı olması neticesinde tatil olgusu da giderek değişmektedir. Ekonomik tatil yerlerinin kampanya ve indirimler sayesinde turizm şirketlerinin canlanmasını sağladığı bir gerçek.

Ülkemizde bulunan en ekonomik yerler genelde turistlerin kendi belirlediği yerler oluyor. Aslında sektörde ilgi önce fiyat düşmesini sonda ise artmasını sağlıyor. Yani turistlerin ilgilerini arttırması en ucuz oteller kavramını çıkartırken sonrasında ise kaliteye göre fiyatlandırma olgusunu çıkartıyor. En ekonomik tatil yerleri sıralaması yapıldığında tarihi bölgelerden kıyı bölgelerine doğru bir geçiş var.

Aslında kıyı bölgelerinin daha pahalı olduğu kanısı sadece kaliteli konaklama merkezleri tarafından yapılan fiyatlandırmalara bakılarak yorumlanıyor. En ucuz oteller ve en ekonomik tatil yerleri erken rezervasyonlar sayesinde hiç ummadığınız bir bölgede olabilir. Ucuz ve uygun tatil kavramları yakın zamanda turistler açısından daha da önem kazanacağa benziyor.

Yorum yapın