Kısmı Felçli Erol Arat’tan Örnek Davranış

Van’da yaşanan depremin ardından özellikle “sosyal medya” nitelendirilen twitter, facebook gibi mecralarda etnik kimliğe dayalı kışkırtıcı mesajlara inat, geçimini ayakkabı boyacılığıyla yapan Zonguldak’lı kısmi felçli Erol Arat bir günlük kazancını Van’daki depremzedelere göndererek, bu toplumun birlik beraberlerliği adına aklı ve vicdanı pas tutmuş çevrelere verilecek en güzel cevabı verdi.

 

6 aylıkken geçirdiği kısmi felç nedeniyle koltuk değneklerine mahkum olan evli ve 2 çocuk babası Erol Arat, 15 yıl bir mağazada tezgahtar olarak çalıştıktan sonra 5 yıl önce emekli oldu. Aylık 750 lira emekli maaşı alan Arat, şu anda üniversitede öğrenim gören çocuklarının eğitimi için boyacılık yapmaya başladı. Engelli olduğu için askere gidemeyen Erol Arat, 2007’den bu yana er ve erbaşların ayakkabılarını da ücretsiz boyuyor. Bu davranışı nedeniyle Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği’nden telefonla aranarak teşekkür edilen Erol Arat, şimdi de depremzedelere yardım elini uzattı.

Dün, Cumhuriyet Caddesi’nde gün boyu ayakkabı boyayan Erol Arat, zarf içine koyduğu 30 liralık kazancını boyalı elleriyle Van’daki depremzedelere ulaştırılmak üzere Vali Yardımcısı Ekrem Aylanç’a teslim etti. Ekrem Aylanç, Arat’ın davranışının, sosyal dayanışmanın en güzel örneği olduğunu söyledi. Aylanç, “Bizim insanımızın kendisi fakir olabilir ama gönlü zengin. Bu dayanışma olduğu müddetçe bu toplumu kimse yıkamayacaktır, kimse bölemeyecektir. Bu örnek davranış gösteriyor ki Türkiye Cumhuriyeti Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi ilelebet muhafaza edilecek ve ilelebet payidar kalacaktır” dedi.

Konuşması sırasında duygulanan Aylanç, “Sözün bittiği yerdeyim. Bu arkadaşımızı tebrik ediyorum, alnından öpüyorum. Bu zarfın içinde büyük bir kalp var, sevgi var. En kısa sürede Van’da deprem mağduru olmuş insanlarımıza bu parayı ulaştıracağız” diye konuştu. Erol Arat da boyacılıktan ayda ortalama 750 lira kazandığını belirterek, bir günlük kazancını depremzedelere helal ettiğini söyledi.

Bu örnek davranış yediden yetmişe herkes tarafından takdirle karşılanırken, aynı zamanda engellilerin medyadaki imajınıda bir nebze olsun düzeltmiş oldu. Zira bu güne kadar medyada soskakta dilenen, dilendirilen haberlerden engelliler son derece rahatsız oluyordu…

Yorum yapın