Kilo vermenin 10 Bilimsel Yolu

1-Metabolizmanızı Hızlandırın
Niye bazı insanlar aynı yemekleri yediği halde diğerlerinden daha kilolu? İnsanların çoğu birçok diyeti denediğini ama hala kilolu olduğunu söylüyor.
Gün içinde oturarak veya fiziksel açıdan bedeni çalıştırmayan iş kollarında çalışan kişilerin metabolizmasıyla sürekli ayakta bir şeyler ile uğraşıp fiziksel olarak çalışanların metabolizması tabiki aynı olamaz

2- Yediklerinizin Kalorilerini Hesaplayın
Yediklerinize alternatif olacak diğer yiyeceklerin kalorilerini öğrenin. Çoğu insan yüksek kalorili yiyecekleri tercih ederek yediklerinde aşırı kalori alırlar.
Örneğin bir sade kahvede 10 kalori varken, peperoni pizzada 1400 kalori vardır. Sadece düşük kalorili ürünleri seçerek günlük kalori alımınızı yarı yarıya azaltmış olursunuz.

3- Daha Küçük Tabaklar Tercih Edin
Daha küçük tabaklarda biraz daha az yiyin daha az kalori edinin

4- Proteinlerle Acıkma Sürenizi Uzatın
Yumurta, et, süt, balık gibi protein açısından zengin besinler daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar. Kahvaltılarınızda alacağınız %10 fazla protein öğle yemeğini biraz daha geç yemek anlamına gelir. Protein yemek yeme dürtünüzü azaltır.

5- Çorba İçin
Çorba yemek daha uzun süre toklu hissi yaratır. Öğle yemeklerinizde çorbayı eksik etmeyin.

6- Alternatiflerin Cazibesine Kapılmayın
Yapılan araştırmalarda sunulan bol çeşit yemek yememizi %30 artırıyor. Ne kadar cazibeli veya çekici olsada kilo vermek istiyorsanız bu cazibeye katılmamanız gerekiyor.

7- Yemeklerde Kalsiyumlu Yiyecekler Tüketin
Yemeklerinizin yanında peynir, süt veya yoğurt gibi kalsiyum içeren besinler tüketin.

8- Her Gün Egzersize Ne Dersiniz?
Her gün yapılan düzenli egzersizler yağ yakmanıza yardım ederek kilo vermenizi sağlar.

9- Hareket Edin
Asansör ve yürüyen merdivenler yerine normal merdivenleri kullanın, daha fazla hareket daha fazla enerji yakmaktır.

10- Yukarıdakilerin Hepsini Yapın
Kilo vermek için yapmanız gereken en iyi şey yaşam tarzınızı değiştirmektir, bu yüzden yukarıdaki maddeleri eksiksiz yapın, sabah kahvaltınızı protein içeren besinlerle yapın, her gün biraz spor yapın, biraz daha fazla aktif ve hareketli olun böylelikle hem vücudunuz daha fit olacak hemde daha sağlıklı bir yaşam şansına kavuşacaksınız.

Yorum yapın