Kıbrıs Tatili

Kıbrıs tam anlamıyla tatil ve güzellikler şehridir. Son dönemlerde talihsiz bir şekilde kıbrıs adı kumar’la anılsada bu anılmanın doğru olmadığı kıbrısa gidip gezenler tarafından bizzat görülecektir. İki yıldır kıbrıs’ta okuyan yeğenimi ziyaret etmek amacıyla bir hafta önce kıbrıs’a gitmiştim. Özellikle kıbrıs otellerinde son derece kaliteli hizmet veriliyor. Kaldığım otelin personeli son derece iyi eğitim almış saygılı kişilerdi. Ben herşey dahil oteller diye tabir edilen bir otelde kaldım.

Kıbrısın ılıman bir iklimi var. Plajları son derece temiz. Kıbrıs plajlarının bazılarına ücretli, bazılarına ise ücretsiz girilebiliyor. Benim tanık olduğum ücretli plajların ücretsiz plajlara nazaran daha derli toplu ve temiz olduğu yönündeydi. Kıbrısta özellikle Karpaz beni büyülemişti. Tabiki kıbrıs sadece plaj ve sahillerinden ibaret değil. Bunun yanısıra çoğu yerde göremeyeceğiniz tarihi eserleri bu yerde görme imkanınızda var.

Bana göre kıbrıs’ın en büyük özelliklerinden biri yüz ölcümünün çok geniş olmaması. Bunu şundan söylüyorum eğer benim gibi üç beş günlüğüne kıbrısa giderseniz, bu üç beşgünlük süre zarfında kıbrısın hemen heryerini gezip görebilirsiniz.

Kıbrısta uzun yıllardır yaşayan kişilerden edindiğim bilgilere göre kıbrısa gidilecek en uygun aylar mart, nisan ve mayıs aylarıymış. Bu aylarda gerek havanın aşırı derecede sıçak olmayışı gerekse kıbrıs’a gelen turist sayısının diğer aylara (haziran, temmuz ve ağustos) nazaran daha az oluşu nedeniyle rahat bir tatil ve gezi yapılacağını söylediler.

Yorum yapın