Kemerin Tarihi ve Turistik Yerleri

Antalyanın gözde tatil yerlerinden biride Kemerdir.Kemer yeşil ve mavi güzellikleri bir araya toplamıştır.Yani deniz , dağlar ve orman bir nokta da birleşerek bu üç güzellliği bir arada görme mümkündür.

Deniz güzelliği ile yeşil güzellik birleşince eşsiz bir doğa harikasıyla buluşuyoruz. Kemerin doğa harikalarının yanına da bir tarih turuna çıkarak tarihin derinliklerine dalabilirsiniz. Kemerin tarihi güzellikleri  beldibi mağarası antalya kemer yolundadır. Bu mağara bir sığ dibi mağarasıdır.Kemerde gezip görülecek güzel yerlerden biridir.

Phaselis’e antik kenti ise Rodoslar tarafından kurulmuş ve halen günümüze kadar ayakta durmaktadır. Bu güzel yerleşim yerini tarihin kokusunu alarak gezebiliriz. Kemerin biraz tarihi geçmişine baktığımız da eski bir tarihe geçmişe dayanmaktadır. Ancak ülkemiz açısından son 20 – 30 yılda gelişmeye başlamış belediye olmuş PTT ,elektrik , yol gibi yapılması ile  Kemer de bulunan doğal güzellikler gün yüzüne çıkmış ve her geçen yıl turist sayısın da bu doğal güzellikleri görmek isteyen sadece yerli değil yabancı turistler akın etmeye başlamıştır.

Kemer bulunan liman ile yakın tatil beldelerinden ve yunan adalarından turistler gelmeye başlamış Kemerin ünü git gide artmış herkes bu enfes 3 lü dağ deniz ve ormanı ile tarihi güzellikleri görme şansı bulmuştur. Kemer de bir çok sportif etkinlikte bulunmaktadır. Golf ,bisiklet ile doğa turları ,yatçılık , brefing , jeep safari turları ve binicikle sportif faaliyetlerde bulunabilir bu etkinliklere katılabilirsiniz.

Yorum yapın