İzmir’in turistik yerleri

Türkiye’nin modern yüzü İzmir, üstünde binlerce yıldır uygarlıkların yaşadığı bir alandır. Antik çağlardan beri insanların gözbebeği yerleşim yerleri arasında sayılan nam-ı diğer

” Güzel İzmir” Efes ve Bergama’dan bu yana dünyanın sayılı yerleşim yerleri arasında gösterilmiştir. İzmirli ünlü şair Homeros’un “Onlar kentlerini bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzü ve en güzel iklimlerinde kurdular.” diyerek tarif ettiği İzmir, bugün dünyanın gezilmesi en keyifli şehirleri listesinde ilk sıralarda yer almakta.

İzmir

İzmir’in en çok ziyaret edilen turistik bölgelerinden biri Bergama’dır. Bu nadide alan üzerinde yüzlerce medeniyetin izlerini taşır. Dünyaca ünlü Bergama Antik Kenti’nde kazılar hala devam etmekte ve bugüne kadar gün ışığına çıkartılanların sadece bütünün ufak bir parçası olduğu düşünülmekte. Eski dünyanın kütüphanesi olarak bilinen Bergama’da Bergama Antik Kütüphanesi dünyanın görülmesi gereken yerlerinden biridir. Bunun yanında Akropolis, Trajan Tapınağı, Agora ve Zeus Sunağı da bölgenin görülmesi gereken yerleri.

Şehrin bir diğer antik kenti ise Selçuk’tur. Antik çağın en önemli yerleşim yerlerinden biri olduğu bilinen Selçuk, sahili ve su kemerlerinin yanında şarapları ile ünlü Şirince köyünü de içinde barındırır. Efes Antik Müzesi burada bulunur.

Muhteşem denizi ile Çeşme, sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin en önemli sahil şeritlerinden biridir. Yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da denizin ve eğlencenin merkezi olan Çeşme’ye tüm dünyadan ünlüler sık sık ziyarette bulunurlar. İzmir’in sahillerini görmek isteyenler Dikili, Foça, Karaburun, Menderes ve Seferihisar’ı da gezebilirler.

İzmir merkezde ise Karşıyaka öncelikli görülmesi gereken yerlerden biridir. İzmir’in en seçkin yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Karşıyaka, harika sahil şeridi ile de görenlerin unutamadığı bir yerdir. Balçova ise kaplıcaları ile ünlüdür. Şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzak, sakin bir yer olan Balçova özellikle Avrupalı turistlerin dinlenme ve tedavi mekanı olarak bilinir.

Yorum yapın