İyi bir tatil dertlerin üzerine çekilmiş sünger gibidir

Haftanın altı günü çalışıp geriye kalan bir günü evimde uyuyarak geçiren biri olarak neredeyse kişisel yaşamımda ev ve işyeri dışında başka biryer yok. İnsan pskolojisi tekdüzeliği sevmez. Benim tekdüze yoğun iştembosu yaşamıma pskolojik dayanamadı sonunda. Son iki üç aydır gerek işyerindeki arkadaşlarım gerekse ailem son derece agresij bir yapıya büründüğümü olur olmaz şeylere sinirlenip celallendiğimi söyleyince bende yolunda gitmeyen bir şeylerin olduğunun farkına vardım.

Bu amansız gidişe bir son vermeliydim. Vakit tatil yapmanın vaktidir artık. Güzel ve dinlendirici bir tatil ruhumu dinginliğe kavuştaracak yegane şey. Bilgisayarımın başına oturdum ve 2012 erken rezervasyon seçeneklerini kurçalamaya başladım. Tahmin ettiğimden seçenekle karşılaştım. Tabi seçenek çok olunca karar vermekte bir okadarda zor oluyor. İnternet üzerinden araştırma yaparken sadece internet üzerinden araştırma yapmanın doğru olmadığını bildiğimden gözüme kestirdiğim Birkaç 2012 erken rezervasyon otelleri listesinin telefon numaralarını not alarak bizzat telefon açıp detaylar için görüşmede yaptım.

Yaptığım dört beş telefon görüşmesinden sonra bodrumda bir otelde yer ayırtıp bavulumu toplamaya başlamıştım bile. Bu seferki tatilime aileme götürmeyip tek başıma gidecektim. Bu tercihi bilerek yaptım. Zira şimdiye kadarki tüm tatilllerimizi ailecek yapmıştık. Bu sefer radikal bir değişik yapıp tek başıma çıkacaktım tatile. Böylece ruhumu dahada iyi dinlendirmeyi planlıyordum. Ve gerçektende öyle şu an bu satırları bodrumdaki otel odamdan yazıyorum. Bazen yalnız çıkılan bir tatil tüm dertlerin üzerine çekilmiş bir sünger gibi oluyor…

Yorum yapın