İslam Meral’dan STK’lara ağır eleştiri

Dünya engelliler gelişim derneği genel başkanı İslam Meral STK lara ağır eleştirilerde bulundu. Kendisi de bir STK yöneticisi olan Meral, engellilerle ilgili STK ların içinde bulunduğu durumu “engellilere değil ceplerine hizmet” etmek olarak algıladıklarını belirtip şu açıklamalarda bulundu.

21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ… DÜNYA ENGELLİLER GELİŞİM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI İSLAM MERAL: “BİR EKSİK BİR FAZLA KURBAN OLAYIM SENİN FARKLI KROMOZOMUNA”

“Engellilerle ilgili dernek başkanlarının etik olmamasına rağmen bir çoğu medikal işiyle uğraşmaktalar. Başında bulunduğu derneğin kurumsal kimliğinden faydalanarak bir şekilde kendi firmalarının ürünlerini sattıklarını açıkladı. Meral sözlerine şöyle devam etti; dernek başkanları asli görevleri olan engellilerin sorunlarına çözüm üretme görevini bir kenara bırakıp ihale takibi yaptıklarını, kurdurdukları paravan medikal firmaları sayesinde de engelliler üzerinden rant sağladıklarını belirtti. Meral, kendisinde bir dernek başkanı olması nedeniyle engellilerle ilgili içinde bulunduğu bu içler acısı durum karşısında son derece üzüldüğünü belirtip, STK lar ihale takibini bırakıp bir an önce asli işlerine dönmeleri gerekir dedi

İslam Meral Dünya Engelliler Gelişim derneği olarak engellilerin yıllardır kanayan yarası olan Ortez protez cihazlarının tamamen ücretsiz karşılanması için proje başlattıklarını, bunun içinde çok çalışarak sonuç aldıklarını belirtip, bundan böyle tüm engelliler ortez, protez cihazlarını hiçbir fark ödemeden yaptıracağını belirtti.

Meral, dernek olarak AB projeleri kapsamında ortez protez sorunu çözdüklerini belirtip bu kanayan yaraya parmak basmamız diğer dernekler tarafından takdirle karşılanması lazımken ne yazık ki engellilerle ilgili diğer dernekler ortez, protez sorununu tamamen çözdüğümüz için bize cephe aldılar. Bizler dernek olarak bunun neden böyle olduğunu biliyoruz, çünkü biz yaptığımız hamlelerle engelliler üzerinden rant sağlayan derneklere dur dedik. Onlarda bu sebepten bize karşılar ama ne olursa olsun engellilere hizmet etmek uğruna her türlü saldırıyı, iftirayı gözümüze alıp engellilere hizmet etmeye devam edeceklerini belirtti.

Ücretsiz Ortez Protez İçin İletişim Adresi

Erdal İrem
Sabit: 0312 433 5795
GSM: 0533 646 7519
Sağlık Mah. Sağlık 1 Sokak No 19/B
Sıhhıye / Ankara

Yorum yapın