İnternet Üzerinden Ders Çalışmak Ne Kadar Sağlıklı?

Henüz, 9 yaşında bir yeğenim var. Hemen hergün eve geldiğinde öğretmeninin ona bilmem hangi konuda ders verdiğini, bu derside internet üzerinden araştırması gerektiğini söylüyor.

Çevremdeki arkadaşlarıma sorduğumda aynı durumu onlarında yaşadıklarını, onlarında çocuklarının öğretmenleri internet üzerinden araştırılmak üzere ders verdiklerini söylediler…
Tamda bu noktada internet üzerinden ders çalışmanın ne kadar sağlıklı olacağı sorusunu sormak istiyorum. Peki neden?

1: İnternet belli yaşın altındaki kişiler için çok tehlike olabilir. (farkına varmadan bir sayfadaki bağlantıya tıklayıp başka bir siteye gitmek gibi)

2: Ders çalışmak için internetin başına geçen çocuk konuya dair araştırma yaparken ona çokdaha cazip gelen sayfaları görüp oralarda vakit harcayabilir.

3: Google arama kutusuna yazılan bir konunun anında karşımıza çıkması çocuktaki araştırma ruhunu köreltebilir.

Peki ne yapılabilir?

Elbette gelişen teknoloji eski tarz eğitim öğrenim koşullarında değişime neden olabilir. Fakat bu dönüşümün internet üzerinden olmasını yukarda saydığım nedenlerden dolayı çokda sağlıklı bulmuyorum. Öğretmenler daha doğrusu ders programları hazırlanırken çocuklardan araştırmaların “internet üzerinden” yapılmasını değilde “kütüphaneler” üzerinden yapılması istenirse çok daha sağlıklı bir yol izleneceği kanaatindeyim. Bu sayede çocukların kitapla haşır neşir olmasını sağlamış olacağımız gibi onlara kitap okuma alışkanlığınıda aşılamış oluruz.

Yorum yapın