İdeal Kilo Hesaplama Robotu

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık internet vasıtasıyla da ideal kilo hesaplama robotu olan siteler sayesinde, kilo hesabı kolayca yapılabilir. Herhangi bir sağlık kuruluşuna gidilmeden kolayca öğrenilebilen ideal kilo hesaplama robotu sayesinde, kişinin boy ve yağ ölçümü yaklaşık değerler ile bilgi verebiliyor.

İDEAL KİLO NASIL HESAPLANIR

Boy oranına göre mevcut olan kilonun değerlerini ölçmek için, ufak bir matematiksel işlem yeterli olacaktır. Peki, ideal kilo nasıl hesaplanır? Vücut kitle endeksini öğrenmek için, mevcut kilo ile boyun karesine bölme işlemi ile gerçekleştirilir. Daha kolay bir şekilde ideal kilo hesaplaması yapmak isterseniz, internet sitesinde bulunan ideal kilo hesaplama robotu kullanılarak yaklaşık kilo değerlerini öğrenebilirsiniz. Bunun için cinsiyet, yaş ve boy bilgilerini girmeniz yeterli olacaktır.

idealkilo

İDEAL KİLOYA NASIL ULAŞILIR?

Olması gerekenden daha kiloluysanız, yapacağınız sağlıklı ve düzenli bir beslenme alışkanlığıyla ideal kiloya ulaşmanız mümkündür. Bu noktada önemli olan, hızlı kilo verdiren şok diyetlerden uzak durmanız gerekir. Ani ve yetersiz şekilde yapılan diyetler ile ideal kiloya ulaşılsa bile, çok kısa bir zamanda tekrar eski hale dönmek kaçınılmazdır. Bu yüzden ideal kiloya nasıl ulaşılır sorusuna verilecek en sağlıklı cevap; doğru ve düzenli beslenmektir. Bir diğer önemli püf nokta ise; Vücudun metabolizma hızına bağlı olarak gelişen kalori ihtiyacından 500 kalori daha az besin alınarak kilo verilebilir. Örneğin; bir kişinin 24 saat boyunca yaktığı toplam kalori değeri 2000 ise 1500 kalorilik bir diyet listesiyle kolayca ve sağlıklı bir şekilde kilo vermesi mümkündür. İdeal kiloya ulaşılana dek yapılacak bu diyet sonrası kiloyu korumak için, gün boyunca yakılan kalori kadar alınan besinle de ideal kilo korunabilir.

EN İYİ DİYET PROGRAMI

Genellikle kilo vermek isteyenler, daha önce zayıflamış olan kişinin diyet programını uygulayarak kilo vermeye çalışır. Oysa her canlının metabolizma hızı ve kilo sayısı farklı olduğundan, bir başkasının yaptığı diyet programı kişiye özeldir. Bunun için sağlıklı ve kolay bir şekilde kilo vermek isteyenler için en iyi diyet programı, kişiye özel olarak hazırlanan listedir.

DİYETİSYEN DESTEĞİ OLMADAN ZAYIFLAMAK SAĞLIKLI MI?

Yukarıda da bahsedildiği gibi, kişinin kendi vücut ağırlığına ve metabolizma hızına bağlı olarak yapılacak diyet programı, en sağlıklı seçim olacaktır. Birçok kişi kendi çabası ile verdiği kiloları kısa zamanda daha fazla şekilde geri almaktadır. Bunun nedeni, kişinin biyolojik olarak ihtiyacı olan gereksinimleri bilmeden yönetmekten kaynaklanır. Oysaki uzman bir hekim tarafından gerçekleştirilecek muayene ile kişinin kendisine özel hazırlanan diyet listesi ile daha sağlıklı bir şekilde kilo verilir. Bu yüzden diyetisyen desteği olmadan zayıflamak sağlıklı mı sorusuna hayır cevabı verilebilir.

Bilinçsiz yapılan diyetler sonucu, metabolizmanın dengesi bozulur. Kişi kilo verdiğini zannetse de aslında yağ dan çok kas kütlesinden verdiğinin farkına varmaz. Daha da kötüsü, bilinçsiz şekilde diyet yapan kişi, alması gereken protein, yağ ve vitamin dengesini kuramayacağı için; saç dökülmesi, asabiyet, hormon seviyesinde bozukluk olarak birden fazla belirti göstererek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Geri dönüşümü oldukça zor olan bu değişimler, kişinin mutsuz ve sağlıksız bir yaşam sürmesine neden olur.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek demek; kasların güçlendiği ve yağların eridiği bir diyet dönemi demektir. En önemlisi, düzenli beslenmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir. Diyet biter bitmez, eski bilinçsiz beslenme alışkınlığına geri dönen kişiler kısa zaman içinde eski kilolara geri dönecektir. Bunun için, diyetisyen yardımıyla verilecek olan kiloları yine aynı seviyede tutmak için olması gereken beslenme şeklini alışkanlık haline getirerek, yaşam boyunca ideal kilonun korunması sağlanabilir.

 

 

Yorum yapın