Hipnozla Doğum Nedir?

Hipnoz, hem hamilelik döneminizde hem de doğum anında daha ağrısız, daha keyifli bir süreç yaşamanız için tercih edilen bir yöntemdir. Hipnoz, anneyi rahatlatırken, baba adayında da huzur sağlar.
Hipnotik süreçte öğrenilen, olaylara doğru yaklaşım bilincini, çiftler hayatları boyunca kullanırlar.
Bir anne adayı, eğitim sürecinde aldığı pozitif mesaj ve telkinlerle, doğum konusundaki kaygılardan etkilenmez. Bu durum doğum anında da daha rahat olmasını sağlar.
Hipnozla doğum yönteminde; korku, stres ve acı sendromu ortadan kalktığı için anne adaylarının çoğuna bu yöntemde daha az ilaç kullanılıyor olması bu yöntemin en öneminli artılarından biridir. Bir kısmında ise hiçbir kimyasal ajana ihtiyaç duyulmaz. Bu da sizi ve bebeğinizi kimyasal ajanların riskinden korumuş oluyor. Doğum anında anne ve bebeğe, hekim tarafından daha az müdahale olduğu için komplikasyon riski azalır.
Hipnotik durumda acı ve korku ortadan kaldırıldığı için doğum kasları doğum eylemine direnç göstermez. Bu durum annelerin ağrısız bir doğum süreci yaşamasını sağlar. Hipnoz anneleri, doğum sürecinde rahat oldukları için doğumun birinci ve ikinci aşamasında ihtiyaç duydukları enerjiyi kaybetmemiş olurlar.
Bu yöntem hamileliği daha eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolaylaştırmasıyla, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir hediyedir.
Siz normal doğum yapan anneler; rahat, sakin ve huzurlu olduğunuzda etrafınızdaki her şey sizin ve bebeğiniz için daha rahat ve huzur verici olacaktır.

Yorum yapın