Görme Engellilere Yüzme Eğitimi

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yüzme kurslarında görme engellilere ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor.

Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan yüzme kurslarında görme engellilere ücretsiz yüzme eğitimi veriliyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılan kış yüzme kursları devam ediyor. Yüzmeyi öğrenmek isteyenler ücret karşılığında kurslara katılırken, 8-12 yaş arasındaki görme engelli çocuklar için eğitimler ücretsiz veriliyor. Suda hayat bulduklarını söyleyen engelli gençler, kendilerinin de yaşıtları gibi yaşama haklarının olduğunu belirterek, suda eğlenceli dakikalar geçiriyor. Kursa katılmak isteyenler, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün havuzuna gelip başvuruda bulunuyor. Çarşamba ve cuma günleri

15.00-17.00 saatleri arasında eğitimlere katılan görme engelli çocuklar, engellilerin engel tanımadıklarını bir kez dana gözler önüne serdi. Görme engelli yüzücülerin ilerleyen günlerde Milli Takım seçmelerine katılacakları bildirildi.

Kış yüzme kurslarının devam ettiğini söyleyen Antrenör Ayça Kahraman, hafta sonları 7-14 yaş arasındaki çocukların 10.00-11.00 saatlerinde arasında, yetişkin bayanların 11.30-13.30, yetişkin erkeklerin ise 20.00-21.00 saatleri arasında kursa geldiğini söyledi. Yüzmeye meraklı olan bay-bayan herkesi kursa katılmaya davet eden Kahraman, yüzme sporunun bir kültür olduğunu ve bu kültüre herkesin sahip olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum yapın