Fethiye ve Ölüdeniz

Fethiyede bulunan Ölüdeniz , Ölüdenizin güzelliğini nasıl tarif edebileceğimi bilmiyorum. Yeşillikler kurtulduğunuz anda karşınıza tamamen mavi dünya çıkar.Kendinizi sanki cennete sanarsınız önünüzde mavi,  berrak bir deniz durgun hiç dalga yok başınızı kaldırdığınzıda anda ise yemyeşil bir doğa harikası ayağınızın altındadır.

Ölüdeniz hem mavi dünyasıyla hem yeşil dünya ile bütünleşip eşsiz bir güzellik oluşturmuştur. Oraya gidince Ölüdenizin tadına baktığınızda adeta doyamıcaksınız. Fethiyede sadece Ölüdeniz değil mavi dünyasınında yanındada tarihi güzellikleride bulunmaktadır. Af kule ye dalış yapmak isteyenlere çok güzel koyu ile genelde dalış yapanların mekanı olarak bilinmektedir.Kaunos Antik Kenti adete bir sümela manastırı kadar güzel ve o eşsiz kiliseyi ağzınız açıp izleyeceğinizden emin bulunmaktayız.

Saklıkent Fethiyeye biraz uzak konumda olsadan Fethiyeye gidenlerin bu doğal güzelliği görmeden gitmemelerini istememekteyiz. Kayaköye giderek tarihi yoluluk çıkabilir kiliselere evlere okul binalarına ve gümrük kapıları görülmeye değer yerler bulunmaktadır. Fethiyemizin Ölüdeniz den sonra Gizli Cenneti belkide Dalyandır. Dalyanda eşsiz bir doğa harikası ile karşılasıp günümüze kadar bu doğa güzelliğinin bozulmamasının nedeni ana yol üzerinden 12 kilometre olarak içeri de bulunduğundandır. Dalyan sayılı olarak korunana güzellikler arasında bulunmaktadır.

Burası pek fazla bilinmese de dediğimiz gibi sizler için gizli bir cennettir. Fethiyede bir tekne turuna katılıp 12 Adaları gezmeden o güzel koylara uğramadan denizine girmeden Fethiye den ayrılmak olmak. Bu güzel yerlerin hepsiniz gezdiğimiz de Fethiyenin ne kadar güzel bir tatil yeri olduğunu hepimiz anlayacağız.

Yorum yapın