Engin Ardınç: Hem özürlü hem CHP’li

Sabah gazetesi köşe yazarlarından Engin Ardınç’ın önceki günki “Yumurtasız eylemin tadı yok” başlıklı köşe yazısında, CHP milletvekeli Şafak Pavey için sarf ettiği, “Hem özürlü hem CHP’li” sözlerine tepkiler yağıyor.

Özellikle twitter üzerinden Engin Ardınç’ın sözleri yoğun eleştiri almıştı. İşteTwitter’de Enging Ardınç için söylenenler:

Murat Çelik – Bu ülkede aklı başında bir sürü insan hala Engin Ardıç ve benzerlerini ciddiye alıyor ya… Benim aklım da bunu almıyor işte…

hakan demir – Engin Ardıç, Şafak Pavey’e “hem özürlü hem CHP’li” demiş. Tıp çok ilerledi Engin, parası neyse verelim git yüz nakli yaptır. Sıfatsız gezme.

DİON MODAEVİ- Bu şey genemi çıktı piyasaya Engin Ardıç be adam çirkinlik ve bayalıkla insan bu kadar mı beslenir.midemi bulandırıyorsun derdın kaç para kı

CHP online: CHP online Engin Ardıç gibilerin köşelerinde rahat etmeleri için Silivri zindanları onurlu insanlarla doldurulmadı mı?

CHP online: Engin Ardıç’ı kovmayan “Bizim Çalık” ve “Damat”… sizi de onun söylediklerine ortak sayıyorum….

Ozge Mumcu- Engin Ardıç ile niye kimse yollarını ayırmaz da diğerleriyle ayırır durur?


Nafer Ermiş – Siyasi görüş, seçtiğin parti, tuttuğun takım eleştirilebilir, tercih etmişsindir; özürlü olmak eleştirilemez, tercih değildir Engin Ardıç.

Nafer Ermiş- Şafak Pavey için “Hem özürlü hem …” diyen Engin Ardıç, insanlık çok güzel, gelsene…

Özlem Gürses – Sabah gazetesine not : yüz verdin deliye, geldi … halıya ! Yazıklar olsun bu medya patronlarına. Bu kaçıncı. Engin Ardıç hala yazacak mı ?

Arda Çetin – şimdi bu durumda engin ardıç gibiler “gazeteci”, ahmet ışık, nedim şener gibiler de “terörist” oluyor öyle mi? adaletini seveyim dünya!

vartan – Anarşist kadınlardan Engin Ardıç’a: twitpic.com/8keie4

Balçiçek İlter – Engin Ardıç Şafak pavey için Hem özürlü hem Chp’li demiş.Şaşıran var mı? beni şaşırtan hala o nefret dolu satırları yazmasına izin verilmesi

Erdem GÜLER – Engin Ardıç konusunda tarih Leman’ı haklı çıkardı!

Nihat Genç – Şafak Pavey’e “hem özürlü hem CHP’li” diyen Engin Ardıç’a… “Bu surata şans tanımıyorum!”

mehmetbaransu – Engin Ardıç’a neden cevap vermiyorsun diye soran arkadaşlara. Ciddiye almadığım birine ne diye cevap vereyim. Ardıç “öleli” 10 yıl oldu

Gelen tepkiler üzerine Engin Ardınç ilginç bir açıklamayla kendini savundu.

Köşesinde aldığı tepkileri hatırlatan Ardıç ilginç bir savunma yaparak eleştiri konusu olan sözleri kullanmadığını söyledi. Pavey için “Hem özürlü hem CHP’li” demediğini savunan Ardıç “CHP medyası Pavey’e böyle bakıyor, bunu anlatmak istedim” diyerek topu taca attı.

Eleştirenleri ‘budala’ olarak tanımlayan Ardıç “Budalalar saldırıda” diyerek söze başlıyor ve şöyle devam ediyor:

Ben Şafak Pavey’e “hem özürlü hem CHP’li” demedim. Bunu bir aşağılama olarak kullanmadım. Pavey’i tenzih ederim.

“Amigo basın Şafak Pavey’i ‘hem özürlü hem CHP’li’ olduğu için çok seviyor” dedim. Benim bakış açımdan değil, onların bakış açısından. Pavey’i değil, CHP medyasını eleştirdim. “Ben böyle düşünüyorum” demedim, “onlar öyle bakıyorlar” demeye getirdim. İkisi aynı şey mi?
Bıktım ahmaklarla uğraşmaktan yahu… Bazı feministlerin “kapitalizmi soyunarak protesto etmeleriyle” dalga geçerim, “kadınların soyunmalarını isteyen sapık” olurum… “Atatürk niçin hiç yurt dışı gezisine çıkmadı” diye sorarım, Atatürk düşmanı olurum…

Hayatım bunlara laf anlatmakla mı geçecek?
Birisi de “yazı yazmasın” demiş, bir CHP sözcüsü. Daha önce bir sosyalist vatandaş da kovulmamı istemişti (o şimdi mebus.)
Kendilerine teşekkür ederim. İşte ben de tam olarak bu “istemezük” zihniyetinin ve faşist kafa yapısının ne mal olduğunu anlatmaya çalışıyordum…
Beyinlerinin çalışma düzeyi, seçimde alacakları sonucun da teminatıdır!

Yorum yapın