Engellenmiştir: Kısa Film

“Engellenmiştir”

Yazan – Yöneten: Orçun Baş
Yürütücü Yapımcı: Sera Kadıgil
Görüntü Yönetmeni: Mustafa Köksalan
Müzik: Okay Barış
Ses: Eli Haligua – Gürkan Vayıs

Oyuncular: Sefa Gültekin, Aylin Solakoğlu, Ersin Elban, Esra Ilınca, Fidan Tek, Mustafa Köksalan, Aydın Demir, Emrah Elban, Ersan Özdemir, Erdinç Kılınç, Engin Çelik Kadıgil, Hamza Doğan, Kerim Abul, Mahmut Çarkçı, Mustafa Doğan, Mürsel Çelik, Suphiye Özbudak, Suphiye Dağ, Onur Kır, Ömer Cantay, Yılmaz Alkan, Zeki Bilir

Kısa Filmin Yapım Hikayesi:

Mayıs ayının başında pek sayın kanzuk ve düşünen hayvanın önde gideni, ekşi sinema ile bağlantıya geçerek ekşi sözlük’ün sponsor olduğu uluslararası engelsiz kısa film festivali kapsamında gösterilmek üzere bir kısa film çekilmesi fikrini sundular bizlere.

Başta canon in d, bendeniz kedikara, goflet, cha, ziggy played guitar ve poisonblue olmak üzere tüm ekşi sinema ekibi kafa kafaya vererek önce bir konu, bu konudan bir senaryo, bu senaryodan da bir film çıkardık ortaya.

Henüz ortada bir konumuz bile yokken annemin “aa dün televizyonda bi çocuk gördüm kaykay ve leğenle bi alet yapmış geziyor onunla” demesi üzerine bütün haber kanalları arandı ve sonunda başrol oyuncumuz sefa gültekin’e ulaşıldı, ilk etap tamamlanmıştı.

Ardından basketbol maçı ile geçişmeli kurgulanan bu film için önce galatasaraylı engelli sporcularla ardından beşiktaşlılarla görüşüldü. Ancak yer ve zaman problemi nedeni ile ikisini de olduramadık. Bu arada yollara düştük Feriköy’ün arka sokaklarına oradan Fulya’ya oradan oraya saha aradık durduk, mütemadiyen kaybolduk! Sonunda bağcılar engelliler spor kulübü ile bağlantıya geçtik, can-ı gönülden destek verdiler, profesyonel oyuncu gibi rol kestiler, çok sıkıldılar, niye basket atmamamız gerekiyor diye söylendiler…

 

 

 

 

 

 

Bu arada başka bir sahne için anlaştığımız poliklinik kapandı, ofisten muayenehane, yandaki eczacının kalfasından doktor yaptık. oldu da! Ben derslerimden kaldım, Orçun şirketten atılma raddesine geldi. Müvekkilim Okay Barış’ı darladık, bize evini açtı, 5 saatte şahane bir özgün müzik yaptı, ellerine sağlık!

Böylece huzurlarınıza bu film çıktı. Çıkış noktası “gölge etmeyin başka ihsan istemez” olan bu film, bizzat engelli arkadaşlardan aldığımız yorumlardan anladığımız kadarıyla amacına az da olsa yaklaştı. Eksiklerimiz yok mu? elbet var. ancak 2 haftada böylesine bir iş çıkartabilmek bile bi mucize oldu bizim için. Kusurumuz varsa affola…

Engellilere 3. bir tür gibi bakmamak, acıma, merhamet, görmezden gelme arası duygulardan sıyrılmak, bacakların çalışmamasının sadece siyah saçlı olmak gibi bir özellik olduğunu fark etmek bizim bu filmi çekerken öğrendiğimiz en önemli şey oldu. Meramımızı bir parça olsun anlatabildiysek ne mutlu hepimize..

Ekşi sinema gururla sunar efendim; huzurlarınızda engellenmiştir!!!

http://youtu.be/0f35RE9ATBY

 

Yorum yapın