Dul Kadınlara Ev ve İş Müjdesi

Sosyal devlet olma kapsamında sosyal politikalara ağırlık verileceği AKP hükümeti tarafından daha önce defaatla söylenmişti. Bu kapsamda çalışmalarını yürüten Hükümet eşini kaybeden dul kadınlara iş ve ev müjdesi verdi.

İşte projenin detayları:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, eşini kaybeden 150 bin dul kadına yönelik sosyal yardım programını hayata geçiriyor

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ‘dul’ ya da evini geçindirmekle yükümlü kadınlar için çalışmasını tamamladı. Proje kapsamında hayata geçirilmesi planlananlar şöyle:

–  Üniversitede okuyan çocukları varsa YURTKUR öncelikli yurt sağlayacak.
– TOKİ acil durumlar için ev verecek. Bu yardım ilk etapta sağlıklı yaşam koşulları için kira yardımı olarak da değerlendirilebilecek.
– Çalışma Bakanlığı bünyesinde çalışmak üzere alınacak işçilerde öncelik dul kadına verilecek.
– Sağlık Bakanlığı kadınların ruh sağlığına yönelik hizmet verecek.
– Türkiye Barolar Birliği ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti verecek.

“Dul Kadınlara Ev ve İş Müjdesi” üzerine 2 yorum
  1. Çok güzel bir proje öncelikle AKP hükümetine çok teşekkür ediyorum. Benim annem 2002 yılında dul kaldı. Biz dört kardeşiz ablam ve ben babamı kaybettikten sonra evlendik. Şu an annemle kalan iki kardeşim var. Birisi lisede diğeride üniversitede annemin 650 tl maaşı ile okumaya çalışıyorlar. Acaba annemde tespit edilen bu kadınlar arasındamı, nasıl öğrenebilirim merak ediyorum.

    Cevapla
Yorum yapın