Doğu Yakası’ndaki Saklı Cennet: Outer Banks

Yeni bir soluk, yeni bir heyecan arayanlar için Amerika Birleşik Devletleri her zaman iyi bir seçimdir. Özellikle Doğu Yakası ya da Doğu Sahili denildiğinde, Boston ve New York gibi şehirler, akla ilk gelen tercihlerdir. Öte yandan, en gösterişli sahil esasında Outer Banks’da yer alıyor. Doğu Amerika kıyısına, Nort Carolina yakınlarına gidenler, bu saklı tatil cennetini mutlaka görmelidirler.
Amerika’nın Doğu Yakası’na yolu düşenlerden olursanız, genel hatlarıyla bilgi edinebilmeniz için 2 güne ihtiyacınız oalcaktır. Sörf, rüzgâr sörfü, balıkçılık, golf, ata binmek gibi etkinliklerle doyasıya geçireceğiniz bir tatil sizleri bekliyor.

Vahşi atları görme şansı


Atlas Okyanusu kıyısında güneyden kuzeye değin uzanan bu uzun ince sahil, bir çeşit boğaz yolu olarak da tanımlanmaktadır.
Havaalanı ve “eski şehir” olarak isimlendirilen Manteo kasabası da yine bu adada bulunuyor. Outer Banks’da yer alan türlü parklarda aylarıyla, timsahlarıyla, atlarıyla bir çeşit vahşi hayata da tanıklık etmeniz mümkün.

Yeni Dünya’nın Keşfedilen İlk Toprakları
Yeni Dünya’nın bu özel mekânı, İngilizlerin ayaklarının değidiği ilk toprak parçası olması açısından da önem arz etmektedir.

Mutlaka Görmelisiniz
Söz konusu bölgede gezinirken İngiliz Kraliçesi Elizabeth’in anısına yaptırılmış bulunan bahçeyi gezebilir, gezerken keyiflenebilir, keyiflenirken dinlenebilirsiniz.
Yanı sıra, ilk uçağın mucidi Wright Kardeşler Ulusal Parkı’nda da uçağın bire bir ölçülerdeki maketini görerek farklı bir deeyim yaşayabilirsiniz.

Nasıl gidebilirsiniz?
Türk Hava Yolları ile Washington aktarmalı ya da Washington sonrasını otobüs yolculuğuyla tamamlamak suretiyle ulaşabilirsiniz bu saklı tatil cennetine.

Nerede kalabilirsiniz?
Konaklamanız için Nags Head Hotel, Kitty Hawk Hotel, Buxton Hotel ve Kill Devil Hills Hotel iyi birer tercih olabilir.

Yorum yapın