Dershaneler Kapatılacak mı?

Önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Seul’e giderken söylediği “Dershaneler kapanacak” sözü ortalığı karıştırdı. Türk siyasetinde alışılagelen yurt dışı gezi öncesi yapılan şok açıklamaların yeni bir örneği olan bu açıklama gündeme bomba gibi düştü…

 


BÜYÜK DERSHANELER OKULA DÖNÜŞECEK

Bazı büyük dershane sahiplerinin özel okulla dönüşme taleplerini dile getiren Başbakan Erdoğan, özel okulların desteklenmesine de sıcak bakıyor. Özel okullarla, okul ihtiyacının azaltılmasını hedefleyen hükümet, özel okullara özel teşvikler getirecek. Devlet okullarına sunulan imkanlardan özel okulların da yararlanmasıyla, özel okul işletmeciliği öğrenci bulmakta zorlanan dershaneler için cazip hale gelecek.

Tüm bu açıklamaların yanısıra Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın “dershaneler kapatılacak diye bi şey yok” sözleri ise iyice kafaları allak bullak etti. Arınç yaptığı açıklamada şunları söyledi.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yeni eğitim sisteminde dershanelerin kapatılmasının söz konusu olmadığını ancak öğrencilerin konu ve dersleri okullarda daha iyi öğrenmeleri durumunda dershanelere eskisi kadar ihtiyaç kalmayabileceğini belirterek, “4 4 4 çıktığı gün dershaneler kapatılacak diye bir şey söz konusu değil” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye’nin gerçek anlamda kentsel  dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirterek, bununla ilgili yasanın nisan ayı sonu gibi  meclisten çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Yorum yapın