Cilt Lekelerinin Tedavisi

Lazer ile tedavi yöntemi; lazer ışınlarının lekenin derinliğine göre deriye etki edip lekeyi yok ettiği tedavi yöntemidir. Bu yöntemde cilt kendini yeniledikçe lekeler kaybolmaktadır. Lazer ışınları doktor kontrolünde klinikte uygulanır


Peelingler: Bu tedavi yönteminde kişinin cilt tipine ve vücudundaki lekeye uygun özel asidik karışımların cilde uygulanmasıyla tedavi gerçekleştirilir. Uzman kişilerce gerekli temizliği sağlanmış mekanlarda yapılır. Enfeksiyon kapma olasılığına karşın önlem alınmalıdır. Derinin en üst tabakası soyulacağından güneşten uzak kalınmalıdır.
Abrazyon: Derinin lekeli kısmını bazı basınçlı özel aletler ile soyma işlemidir. Bu soyma işleminde kristal tozları ve granüller kullanılır. Diğer yöntemlerde olduğu yangı olma ihtimaline karşı önlemler alınmalıdır. Uzman doktorların kontrolü altında yapılır.
Granüllü peelingler: Vücuttaki lekelerde  hafif aşındırma gerekli olduğunda kullanılması gereken bir yöntemdir. Meyve asitlerinden granüller kullanıldığında organik ve güvenli bir soyma işlemidir.
Iontopherez: Lekeli bölgelerde en derine enjekte edilerek derinin rengini açarak lekeleri yok etme yöntemidir.

Yorum yapın