Çalışan Kadınlara Kreş Müjdesi

Çocuk sahibi olupta faal çalışma yaşamı içinde olan kadınlar bir yandan çalışıp diğer yandan çalışıyor olmaları kadınları işle çocuk, kariyerle çocuk arasında seçim yapmak zorunda bırakırken, konuya Bakan Fatma Şahin tarafından rasyonel bir çözüm önerisi geldi.

Bakan Fatma Şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi..

Sosyal devlet olarak, çalışan kadının yanında oldukları bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Şahin, “Kadınımızın istihdamda daha güçlü olarak var olabilmesi için iş hayatı ile aile hayatının uyumlu hale getirilmesi ve biraz sosyal desteğin artırılması gerekiyor. Bir çalışma yaptık. Bununla ilgili genel bir rapor sunduk ama daha detaylı bir raporu şuanda hazırlıyoruz. Nitelikli genç nüfusu sağlayabilmemiz için mutlaka kadınımızın, özellikle çalışan kadınımızın yaşamını kolaylaştırmamız hem çocuk sahibi hem kariyer sahibi olmasının yönündeki alternatifleri çoğaltmamız ve güçlendirmemiz gerekiyor. Bu konuda yaptığımız çalışmada dünya örneklerini inceledik. Verilen destekle birlikte kayıt dışının kayıt içine girdiğinin yeni kreşlerle beraber yeni istihdam alanlarının açıldığını, oradan gelen yeni vergilerle beraber bu verilen desteğin kısa bir şekilde kendini amorti de ettiğini gördük mali olarak da. Her tarafı kazançlı olan sosyal devlet olarak da çalışan kadının yanında olduğumuz bir çalışmanın içerisindeyiz.” diye konuştu.

Bakan Şahin daha sonra, geçtiğimiz hafta Şırnak’ta şehit düşen Uzman çavuş Cevdet Deniz Özdemir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Yorum yapın