Büyükada’da Gezilecek Yerler

Büyükada Hakkında

Bilinen adalar arasından en görkemli ve güzellerindendir Büyükada. Bir haftasonunu geçirmek burada kafa dinlemek vazgeçilmez bir keyiftir bir çok kişi için. Peki sizde bir haftasonu bu keyfi yaşamak istemez misiniz. İşte haftasonunuzu değerlendirmek isteyenler için Büyükada’ya nasıl gidilir,nereleri gezebilirsiniz, nerede kalabilirsiniz bunları araştırdık.

Büyükada’ya Ulaşım;

Büyükada’ya ulaşım aslında çok kolay. Hele yazın günübirlik olarak gezilere bile gidebilirsiniz. Kabataş, Sirkeci veya Bostancı’dan adaya giden vapurlara binebilirsiniz Burada dikkat etmeniz gereken şey vapurun direk Büyükada’ya gidip gitmediği. Çünkü bazı vapurlar İstanbul’un diğer adalarını dolaştıktan sonra Büyükada’ya gidiyor. Bu konuda dikkat ederseniz direk Büyükada’ya gitmeniz olasıdır. Yok ben tüm adaları dolaşıp Büyükada’ya ulaşmak istiyorum derseniz yine bineceğiniz vapuru iyice araştırın.

Büyükada’da Gezilecek Yerler

Büyükada’ya gittiğinizde eğer denize girmek istiyorsanız tercih edebileceğiniz 4 plajı bulunmaktadır. Bu plajlar, Prenses Plajı, Kumsal Plajı,Nakibey Plajı, Yörükali Plajı’dır. Ada yapısı ile bir tarihi eserler cennetidir. Adanın önemli tarihi eserler, Aya Yorgi Manastırı ve aynı adı taşıyan kilisesidir. Ayrıca Kumsal Plajınında bulunduğu Kumsal semtinde bulunan Ayios Dimitrios kilisesi adanın en önemli dini inşası olarak göze çarpmaktadır. Cami olarak en çok ilgi çekeni ise Hamidiye Camii’sidir. Bu cami II.Abdulhamid tarafından yaptırılmıştır.

Adada gezilerinizi faytonla yaparak adanın eşsiz ve mükemmel tarihi dokusunu ve bol oksijenli havasını içinizde hissedebilirsiniz. Hele egzoz dumanlarından ve araba gürültüsünden yoksun bir yer olması yok mu, işte gerçekten cennette zannediyorsunuz kendinizi.

Büyükada’da Kalınacak Yerler

Adada günübirlik gezmenin yanı sıra, bir haftasonu kaçamağı yaparak konaklamak istiyorsanız işinize yarayacak birkaç bilgi verelim. Splendid Oteli 1911 yılından beri Büyükada’da hizmet vermekte olup, kalmak istiyorsanız burayı tercih etmenizde yarar vardır. Hem tarihi dokusu hem de çok güzel atmosferi ile tercih edilmesi gereken güzel bir oteldir. Bu kadar iyi bir otel elbetteki haftasonları çok ilgi çekmekte ve mutlaka rezervasyonunuzu bir hafta önceden yapmanızda fayda var. Kalabileceğiniz bir diğer otel saat kulesinin meydanında bulunan Büyükada Princess Oteli olup, bir diğer otel ise iskelenin karşısındaki Hotel Saydamdır.

İster günü birlik gidin, ister haftasonu kaçamağı olarak gidin Büyükada’nın keyfini çıkarmaya bakın.

Yorum yapın