Burgazada Gezilecek yerler ve Ulaşım

Burgazada Hakkında

İstanbul’un adalarından bir diğeridir. Sait Faik’in adası olarakta bilinmektedir. 1954 yılında buradaki evde siroz hastalığına yenik düşerek vefat etmiştir Sait Faik ve 1964 yılından itibarende evi müze olarak kullanılmaktadır. Ada üzerinde bulunan ve adanın tek tepesi ise “Bayrak Tepe”dir.

Burgazada’ya Nasıl Ulaşılır

Adaya İstanbul’un diğer adalarında olduğu gibi vapur ile ulaşabilirsiniz. http://www.istanbul.net.tr/istanbul_vapur.asp ilgili linkten istediğiniz iskeleden Burgazada’ya olan sefer saatlerine bakabilir ve tercih yapabilirsiniz.

Gezilecek Yerler

Elbetteki Burgazada’nın ilk gezilecek yeri şu an müze olarak ziyaretçilerine kapısını açan Sait Faik’in evidir. 1954 yılında bu evde vefat etmiştir Sait Faik. 1964 yılından itibarende müze olarak hizmet vermektedir. Evi gezerken sanki kulaklarınızda Sait Faik’in dizelerinin mırıltısını duyabilirsiniz. Eğer tarihi eserleri ve tarihi seviyorsanız bunun dışında gitmeniz gereken en önemli yerlerden birisi zamanında Aziz Methodios’un sürgün edildiği kilisedir. Bunun dışında tarihi olarak Aya Yani Kilisesi, Christos Manastırı, Aya Yorgi Manastırı ve Kilisesi, Sankt Georg Manastırı ve Kilisesi bulunmaktadır. Ayrıca burada bulunan camileri de gezebilirsiniz. Adada bir de cemevi bulunmaktadır. Ne kadar kozmopolit bir yer öyle değil mi? Adanın bir güzel özelliği ise her tarafından denize girebilmenizdir. Ada’nın denizi İstanbul’un nadir ve temiz denizlerinden birisidir. Ek olarak burada mükemmel manzarası için Bayrak Tepe’yi görmeniz sizin için iyi olur.

Nerede Kalınır?

Aslında Burgazada’da konaklama için pek fazla bir tercihiniz yok. Burayı günübirlik olarak gezmeniz sizin yararınıza olacaktır. Adanın Tek pansiyonu Mehtap45’dir. Bunun yanında öğretmenler evi tabir edilen bir yer olup burada yer bulmanız çok ama çok zor. En azından 2 hafta önceden telefon ile arayarak yer durumunu sorabilirsiniz. Mehtap45’de 1-2 günlük konaklama için bütçenizi sarsabilir.(2 kişi Oda+Kahvaltı 180-200 tl civarlarındadır)

 

Yorum yapın