Bozcaada Hakkında

Bozcaada ilk olarak Lefkofris adıyla daha sonra Tenedos ve en son olarak Bozcaada ismini almıştır. Bozcaada Çanakkale’ye bağlı bir ada olup özellikle ev yapımı veya fabrika yapımı şaraplarını tamdanız gerekmektedir. Türkiye’nin üçüncü büyük adasıdır. Bozcaadaya bağlı herhangi bir köy bulunmuyor, buradaki yerleşim adanaın kuzeydoğu bölgesinde toplanmış. Ayrıca gözümüze çarpan bir özellik ise Bozcaada’nın tamamının tarihi bir sit ve doğal bir alanı olmasıdır. Adadaki insanlar geçimlerini özellikle balıkçılık ve şarapçılıktan kazanmaktadır.

Nasıl Ulaşılır?

Bozcaada’ya ulaşmak için, arabalı vapurlar ile adaya ulaşabilirsiniz. Yazın adaya yapılan sefer sayısı 6 iken, kışın ise sefer sayısı üçe inmektedir.

Gezilecek Yerler

Adanın en önemli gelir kaynağından birisi şarapçılıktır. İşte bu yüzden adada bağları olmayan yoktur. Neredeyse herkes şarap yapmayı bilir. Özellikle buradaki şarap fabrikalarını veya ev yapımı şarap imalathanelerini gezerek o doyumsuz Bozcaada şaraplarının tadına sizde bakabilirsiniz. Göztepe Tepesi adanın en büyük tepesidir ve burada göreceğiniz manzara paha biçilemez güzelliktedir. Aya Paraskiyi adındaki Rum azize adına yapılan Ayazma Manastırı ise yine görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Ayrıca burada bir çok düğün ve nişan organizasyonları yapılmakta. Bozcaada Kalesi ise sizi vapur ile gelirken karşılar. Kale’nin saat 10:00-20:00 arasında açık ve ücretli olduğunu belirtelim. Bozcaada Müzesini gezerek adanın tarihi hakkında çok geniş bilgilere sahip oluyor ve eserler karşısında büyüleniyorsunuz. Bozcaada’daki rüzgar güllerinin önünde içilen şarabın tadını eminim unutamayacaksınız. Buraya giderken mutlaka yanınıza ada şaraplarından bir şişe alın ve o eşsiz anın tadını çıkarmaya bakın. Adada gezebileceğiniz diğer birkaç yer ise Köprülü Mehmet Paşa Camisi, Meryem Ana Kilisesi,Yel Değirmenleri, Alaybey Cami ve Hamamı’dır.

Nerede Kalınır?

Eğer Adayı günübirlik olarak değil, konaklayarak gezmek istiyorsanız size tavsiye edebileceğimiz bir çok konaklama tesisi sunabiliriz. Çünkü adada tercih edebileceğiniz alternatifler çok. Adanın en bilinen oteli Gümüş Otel’de konaklayabilirsiniz. Ayrıca Rum mahallesinde bulunan Eflatun Otel’i yine tercih edebilirsiniz. Eğer otellerde kalmak istemiyorsanız Çiftlik/Bağ evleri şeklinde konaklama sunan yerlerde bulunmaktadır. Ayrıca evlerinin bir odasını veya tümünü kiraya veren pansiyonlarda bulunmaktadır.

Yorum yapın