Başarılı engelli sporcular

Başarısı Türkiye sınırlarını aşmış uluslar arası müsabakalarda, paralimpik olimpiyatlarında ülkemizi temsil etmiş çok sayıda bay ve bayan engelli milli takım sporcumuz var. Tekerlekli sandalye tenisi, tekerlekli sandalye yarışı maratonu, ampute futbol, halter, bilek güreşi, ve tekerlekli sandalye basketi olmak üzeri engelli bireylerin neredeyse yapmadığı spor dalı yok gibi. Başarılarıyla hem diğer engelli bireylere örnek olan, hem de ülkemizi uluslararası platformlarda temsil eden başarılı engelli sporcularımız ve kazandıkları madalyalar şu şekildedir.

Hamide Kurt

Milli takım oyuncusu olan hamide kurt aynı zamanda Türkiye’yi paralimpik olimpiyatlarında temsil eden ilk türk bayan engelli sporcu ünvanına da sahiptir. Kurt ulusal ve uluslararası müsabakalarda toplam 12 madalya derece almıştır.

Ebru Bulgurcu

Milli takım oyuncusu olan Ebru Bulgurcu golf, yüzme ve tüplü dalış sporlarıyla ilgilense de asıl başarıları tekerlekli sandalye tenisinde gerçekleşmiştir. Kortların prensesi diye adlandırılan Ebru Bulgurcu haftada 6 saat tenis antrenmanı 4 saatte fitness yapmaktadır.

İzzettin Kanat

Bedensel engelli kanat milli haltercidir. 2015 yılında yapılacak Londra Paralimpic Oyunlarında Türkiye’yi halter branşında temsil edecek olan kanaat yoğun şekilde çalışmalarına devam etmektedir.

Ufuk Koçak

Ufuk koçak için engel tanımayan engelli kavramı tamda yerinde olur. Tüplü dalıştan, rüzgar sörfü, yelken, kaya tırmanışı, su kayağı, tenis, Of Road, motor sporları, kampçılık ve tekerlekli sandalye basketbolu gibi bir çok spor dalıyla uğraşmaktadır.

 

Gökhan Seven

Okçuluk sporuyla spor hayatına merhaba diyen seven daha sonra bilek güreşine yoğunluk vermiş ve bedensel engelli bilek güreşinde pek çok madalya almıştır. Seven aktif sporcu olmanın yanı sıra antrenörlükte yapmaktadır.

 

Burada adı yazılan ve daha adını yazamadığımız bir çok başarılı engelli sporcuyla yapılmış röportajları okumak için tıklayınız: http://engelliler.gen.tr/f131/

Yorum yapın