Avşa Adası’nda Gezilecek Yerler

Avşa Adası Hakkında

Avşa Adası’da Marmara Adasından sonra çevredeki ikinci büyük adalardan birisidir. Yine Balıkesir iline bağlı olan bu ada bir turizm adası olarak hizmet vermekte olup bir bir çok turisti adaya çekmektedir.

Avşa Adası’na Nasıl Ulaşılır?

Adaya üç yoldan ulaşabilirsiniz. Bunlardan birisi Yenikapı ve Bostancıdan kalkan IDO’nun deniz otobüsleri ile. Yolculuk yaklaşık olarak 2.5 saat sürmektedir. Bir diğer yol ise, Mavi Marmara gemisi ile Sarayburnu’ndan gidebilirsiniz. Bu yolculukta yaklaşık olarak 6 saat sürmektedir. Bir diğer seçenek ise, Tekirdağ’dan kalkan motorlardır. Bu yolculuk ise yaklaşık olarak 2,5-3 saat sürmektedir.

Avşa Adası’nda Gezilecek Yerler

Avşa Adası’nda göze çarpan en güzel yerler cıvıl cıvıl olan uzun plajlarıdır. Bu plajlara yazın neredeyse iğne atsanız yere düşmez. Denizin temizliği ve plajların güzel olması tatilcilerin tercih nedenlerinden birisidir. Plajların tamamen halka açık ve ücretsiz olması ise size ilginç gelebilir. Zira böyle yerler bir çok kişi tarafından parsellenmiş ve ücretli olmuştur. Ada’da gezebileceğiniz bir çok ve güzel koy bulunmaktadır. Bu koyları gezmeden sakın dönmeyin. Bu koylardaki eşsiz doğayı izlemek size büyük bir keyif verecektir. Ayrıca buradaki Aya Yorgi Manastırı ve bir çok tarihi eser kalıntılarını gezerek bir tarihe tanık olabilirsiniz. Ayrıca şarap fabrikalarını da gezerek eşsiz şaraplarının tadına bakabilirsiniz.

Kalınacak Yerler

Avşa Adasında kalacak yer imkanı çoktur. Gerek otel olsun gerekse pansiyon olsun bir çok adadan daha fazla olanağa sahiptir. Bu kadar fazla olanağın olduğu yerlerde elbetteki fiyatlar bütçenize uygun olacaktır.Konaklama imkanının bu kadar çok olduğu bir adada biz size birkaç ilgili link vererek seçimi sizin yapmanızı sağlayalım. avsa.gen.tr veya avsaadasi.com.tr/konaklama.html adreslerinden Avşa Adasındaki bir çok konaklama yerini istediğiniz kriterlere uygun olarak seçebilirsiniz.

“Avşa Adası’nda Gezilecek Yerler” üzerine bir yorum
Yorum yapın