AVRASYA REFLEKSLOJİ MERKEZİ ENGELLİLERLE EL ELE

Avrasya refleksoloji merkezinde uzman refleksologlar tarafından uygulanan destekleyici ve tamamlayıcı tedavi yöntemlerinden olan refleksoloji uygulamasından başta engelliler olmak üzere sağlıklı kişilerde faydalanabiliyor.

Uzman Refleksolog Serpil BİHİR ve Hamit Onbiray PARLAK’ ın yorumuna göre; Refleksoloji “ayakların vücudun aynası olduğu öğretisine dayanan yaklaşık onikibin yıllık geçmişiyle insanlığın ortak mirası olarak günümüze kadar gelen en etkili tamamlayıcı tedavi yöntemlerindendir. Bizler merkezimizde bugüne kadar almış olduğumuz başarılı sonuçları başta Ankara olmak üzere Türkiye genelinde insanların en iyi şekilde faydalarını görebilmeleri adına çalışmalarımızı devam ettiriyoruz” dedi.

Refleksoloji Nedir Sayın BİHİR?
Refleksoloji Beyindeki sinirlerin vücutta son bulan noktaları olan el ve ayaklara uygulanmaktadır. Bu noktalar vücudumuzun iç organları ve iskelet sistemine denk gelen noktaların olduğu bir el ve ayak haritasını oluşturur. Burada bulunan sinir uçlarına bası müdahalesi yapılarak beyindeki hasar görmüş olan sinirlerin uyarılmasını sağlamaktadır yani sinir noktalarını belirli tekniklerle uyarmanın ortaya elektrokimyasal mesajları çıkardığını bununda nöronların yardımı ile ilgili organı uyararak iyileşmenin gerçekleştiğini savunur.
REFLEKSOLOJİDE BAŞLICA FAYDALI OLDUĞUMUZ ALANLAR
– spastik özürlü(cerebral palsy),
-otizm, -dikkat eksikliği
-motor gerilik, -sınav stresi
-kabızlık, – konuşma bozukluğu
-bel boyun fıtığı, – alt ıslatma
-panik atak, -depresyon
-sinir-stres-kaygı-bunaltı – migren
-uykusuzluk -astım
-hazımsızlık -kabızlık

REFLEKSOLOJİDE SEREBRAL PALSY (CP) İLİŞKİSİ VE TEDAVİSİ

Refleksoloji tedavi yönteminin cp (serebral palsy) rahatsızlığı ile Refleksoloji arasındaki ilişkiyi ve Refleksolojinin ne gibi etkilerinin olduğuna değindi. Avrasya Refleksoloji Merkezi Uzman Refleksologlarından Sayın serpil BİHİR’den edindiğimiz bilgilere göre;

Merkezimizde Uzman Reflkesologlar tarafından uygulanan Refleksoloji yöntemi günümüzde cp (serebral palsy) ilişkisi…
Merkez sinir sistemine çeşitli yöntemlerle gönderilen duysal uyarıların refleks olarak motor yanıt oluşturduğu bilinmektedir. CP’ de yoğun olarak kullanılan Refleksoloji tedavisi uzmanların çoklu araştırma prensibine dayanan ve ilgili sinir uçlarına manüel bası ile uygulanan terapilerdir.

Beynin sağlam bölgeleri hasarlı bölgelere ait fonksiyonları üstlenmesine, yeni sinapslar oluşmasına yardımcı olunur ve 5–6 yaşına kadar beyindeki nöronlar yeniden organize olurlar, buna bağlı olarak bazı fonksiyonlar kısmen kazanılmaktadır. Bu sürece nöronal plastisite denmektedir. Refleksoloji ile nöronal plastisiteyi hızlandırmak ve duysal entegrasyonu artırmak ve bazı yöntemlerin erken aylardan itibaren uygulanması ile başarılı sonuçlar alınmıştır. Refleksoloji ile bu yöntem tüm dünyaca kesinlik kazanmış ve uygulama yelpazesi günden güne artış göstermiştir.

Refleksoloji tekniklerin genel amacı kas tonusunu normalleştirmek, gövdede ileri denge reaksiyonlarını geliştirmek ve normal hareket paternlerini fasilite etmektir. Bazı uyarı noktalarından verilen basınç kas iğciğinden kalkan germe refleksini in hibe ederek spastik kas tonusunu azaltır.

Refleksoloji de amaç: Anormal postür ve paternlerin düzeltilmesi, oluşabilecek deformitelerin önlenmesi, mevcut becerilerin geliştirilmesi, yeni becerilerin öğretilmesi, üst ekstremitelerin fonksiyonel kullanımı sağlamak, yürüme eğitimi vermek, konuşma merkezine yapılan çalışma ile anlaşabilir konuşmayı sağlamaktır. Refleksoloji merkezlerimizde hastanın çocuk olduğu, ruhsal ve fiziksel gelişimi için çevresi ve diğer çocuklarla iletişiminin önemi unutulmamalı, topluma kazandırılmış mutlu bir birey olması hedeflenmelidir.

Bununla beraber, denemek isteyen, ‘faydası olur mu acaba?’ gibi soru işareti bulunan hasta yakınları için hastalarına ücretsiz Refleksoloji Tanıtım Uygulamasıda yapmaktayız. Diye ekledi…
Bilgi için bize ulaşın:0312 212 22 25 —0542 609 68 64 – www.avrasyarefleksloji.com

Yorum yapın