2022 Engelli maaşı yasa değişikliği için girişimde bulunduk

Dünya Engelliler Gelişim Derneği Genel Başkanı İslam Meral’e Engelliler.gen.tr Platformu adına 2022 engelli maaşlarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi için engellilerle ilgili Dernek ve STK lara başvurularımızın sonuçsuz kaldığını, engellilerle ilgili hiçbir STK’nın yüzbinlerce engelliyi ilgilendiren bu konuya eğilmediğini belirterek kendisinden yardım talep ettik. Meral talebimizi olumlu karşılayarak 2022 maaşlarında yaşanan sorunların çözümü için elinden geleni yapacağı belirtti.

cats

2022 Engelli Maaşlarında Neyin Değişmesini İstedik.

25.01.2013 Tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşları İle Özürlü ve Muhtaç Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Yönetmelik’te bir engellinin 2022 maaşı alabilmesi için ailesinde kişi başı gelirin, 303 TL’yi geçmemesi hükme bağlanmış, şimdiye kadar alınan evde bakım maaşları 2022 maaşı için kişi başı gelire dahil etmezken yönetmelikle birlikte bakım maaşları da kişi başı gelire dahil edilmişti. Bu iki kritik madde halen 2022 engelli maaşı alan yüzbinlerce engellinin maaşının kesilmesi anlamına geliyor. Zaten yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle birlikte onbinlerce engellinin maaşı da kesilmiş durumda.

Dünya Engelliler Genel Başkanı İslam Meral ile site olarak hazırladığımız ortak metinde 2022 engelli maaşlarında şu değişikliklerin yapılmasını istedik

1- 2022 Maaşı muhtaçlık sınırı hesaplanırken, ailenin gelirine değil engelli kişinin gelirine bakılsın

2- 25.01.2013 tarihinde çıkan yönetmelikte “Sosyal İnceleme” başlığıyla geçen ve 2022 maaşı alan engellilerin kurum tarafından her yıl kontrole tabi tutulmaları, bu kontrollerin engelli kişinin evi ve ev çevresinde yapılması hükmünün engellileri rencide edeceğinden değişmesi talebinde bulunduk.

İslam Meral ile hazırladığımız bu ortak metni Dünya Engelliler Gelişim Derneği genel başkanı sıfatıyla İslam Meral TBMM’de başta engelli milletvekilleri olmak üzere pek çok milletvekiline ileterek taleplerimizin çözümünü istedi. İslam Meral’in bize verdiği son bilgilere göre konunun takipçisi olduğu, uzak olmayan bir gelecekte ise sevindirici haberler alacağımızı umduğunu belirtmiştir.

İslam Meral’in TBMM de Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu ve Erzincan (engelli) milletvekili Serkan Bayram’a taleplerimizi ilettikten sonra birlikte çekildiği resimler aşağıdadır.

12

Son olarak Yüzbinlerce engelliyi ilgilendiren böylesine önemli bir konu için engellilerle ilgili Tüm dernekler adeta kör, sağır rolü yaparak bu konuyla ilgilenmezken İslam Meral’in bu konu hakkında yaptığı girişimleri takdirle karşılayıp kendisine teşekkür ediyoruz. Umarız girişimlerimiz olumlu sonuçlanır.

Not: Forum sitemizdeki konumuz için buraya tıklayınız

Yorum yapın